Regel een onvergetelijke uitvaart

Regel een onvergetelijke uitvaart

Als er iemand uit jouw familie aan het overlijden is, zorg er dan voor dat je alle stand van zaken hebt geregeld. Zoals de verzekering en begrafenis. Neem contact op met je huisarts als iemand is overleden. Zij komt dan lang om een verklaring af te geven over de overlijdende. Als er iemand uit jouw familie in het ziekhuis is overleden, dan behandeld de arts de verklaringen.

Belangrijke zaken

Waarom heb je een verklaring nodig als er iemand is overleden? Je hebt een verklaring nodig om aangifte bij de gemeente te doen om de overledene te begraven. Zorg ervoor dat je alle zaken hebt geregeld voor de overledene. De volgende zaken zijn belangrijk:

  • Had de overledene een verzekering voor uitvaart?
  • Is de overledene lid van een uitvaartvereniging
  • Is er een testament of wildbeschikking?

Als je niet weet of de overledene een verzekering had, dan kun je een aanvraag bij de polis in dienen over de verzerking. Na deze zaken bedenk je of de uitvaartondernemer aangesloten is bij het keurmerk uitvaart. De kosten kunnen heel veel oplopen. Kijk dus of je zelf een aantal zaken kunt regelen.

Afscheidsbijeenkomst

Vraag bij je uitvaartondernemer na of hij aangifte heeft gedaan van het overledene. Het is belangrijk dat je om een akte van het overlijden vraagt aan de uitvaartverzorger. Waarom? Omdat je dit nodig hebt om de rest van je zaken te regelen. Verder kun je nog andere zaken regelen met de uitvaart. Je kunt namelijk voor de overledene een afscheidsbijeenkomst organiseren. Zodat de naasten iets kwijt kunnen, zoals hoe de overledene was. Je kunt foto’s laten zien tijdens deze bijeenkomst. Dus ben je benieuwd naar hoe je zelf het beste een uitvaart moet gaan regelen, neem dan contact op met uitvaart coöperatie. Zij gaan je helpen met een onvergetelijke uitvaart voor de familieleden.

 

 

Reageren is niet mogelijk.