Zelf een uitvaart regelen? Uitvaart coöperatie helpt jou graag verder

Zelf een uitvaart regelen? Uitvaart coöperatie helpt jou graag verder

In Nederland worden de meeste moslims in het land van herkomst begraven. Zo willen de Nederlandse Turken in Turkije begraven worden. Natuurlijk zijn er ook mensen die graag in Nederland begraven willen worden. Binnen het islamitische geloof is het belangrijk dat de overledene een eeuwige grafrust krijgt. Dit is allemaal aanbevolen door hun profeet Mohammed. Een uitvaart voor Turkse en Marokkaanse Nederlanders zijn vaak al geregeld.

Kosten van een moslim begrafenis

Een begrafenis in het land van herkomst kost vaak duur. Dit komt omdat het overledene vervoerd moet worden naar het buitenland. Vaak wordt de overledene met het vliegtuig vervoerd. Tegenwoordig zijn er hiervoor speciale buitenlandse verzekeringen. In Nederland zijn er ook inmiddels islamitische begraafplaatsen. Een moslim mag zich niet laten cremeren, dit is ten strengste verboden. Tijdens het sterven van moslims, worden er rituele en wetten in achtgenomen. Bij een ziekte of verwonding dat lijdt naar overlijden, moet je gelijk contact opnemen met de familieleden, zodat zij hierop de hoogte worden gehouden. De stervende persoon mag zelf weten wie naast hem moet blijven voor het overlijden. Waarom? Omdat de stervende persoon, iets kwijt moet bijvoorbeeld. De stervende persoon kan ook vragen of er een imam aanwezig kan zijn voor het sterven. De meeste moslims reciteren een stukje uit de koran voordat ze doodgaat. Ze zeggen hiervoor de laatste woorden. Moslims moeten deze plicht proberen te zeggen, zodat zij na hen dood terecht komen in het paradijs. Als de overledene nog een aantal minuten heeft moet hij of zij de recitatie uit de koran zeggen. Als je dit naar het Nederlands vertaald moet je dit zeggen: ik getuig dat er geen god is behalve alla en ik dat Mohammed de profeet van Allah is.

Kerk

Nederlanders hebben niet echt een traditie als er iemand is overleden. De gelovigen nemen vaak in de kerk afscheid van de overledene. Uitvaart coöperatie helpt jou met het verzorgen van een onvergetelijke uitvaart.

 

Reageren is niet mogelijk.