Werken in een ziekenhuis

Werken in een ziekenhuis

De kwaliteit van het leven van een patiënt verbeteren, dat is iets wat precies bij jou past. Het werken in een ziekenhuis is pittig en dankbaar werk. In het ziekenhuis komen verschillende soorten mensen langs. Van studenten die een opleiding doen, artsen, verpleegkundige tot mensen die op visite komen voor een dierbare. Oftewel je bent altijd met mensen om je heen. Je bent altijd een aanspreekpunt voor familie en vrienden en jij bent diegene die samen met je collega’s je ontfermd over iedereen die is opgenomen in het ziekenhuis.

Een dag in het ziekenhuis, wie kom je tegen?

In het ziekenhuis zijn veel verschillende soorten functies te vervullen. Allereerst kan je in een ziekenhuis werken als secretaresse of receptioniste. Hij of zij ontvangt patiënten en relaties en helpt ze verder, neemt de telefoon op en maakt samen met collega’s de planning. Vervolgens word je opgevangen door de verpleging of verzorging. In Nederland is er een tekort aan verpleegkundigen, dus er zijn veel vacatures voor verpleegkundige te vinden. Door de verpleegkundige word je naar de kamer gebracht waar je even mag wachten totdat je de volgende informatie krijgt. Vervolgens word je voorbereid op de eventuele operatie die je moet gaan ondergaan. Ook neemt het verpleegteam de nazorg op zich.

Dan heb je natuurlijk de medisch specialisten, zij voeren de daadwerkelijke operatie uit. Hierbinnen heb je natuurlijk meer dan een dozijn specialismen zoals cardiologie (hart), gynaecologie (vrouwenziekten) en otorinolaryngologie (keel-, neus- oorheelkunde). De coassistenten (artsen in opleiding) kijken mee en de operatie assistenten en anesthesieassistent (controleren de narcose) ondersteunen de medisch specialisten tijdens operaties.

Samen met de verpleging en verzorging doen de fysiotherapeuten, logopedisten en oefentherapeuten (mensendieck) de nazorg en behandeling zodat de patiënt zo snel mogelijk weer zijn/haar oude leven kan oppakken.

Daarnaast zijn er ook nog de technische afdelingen, managers en leidinggevenden, magazijnmedewerkers, beveiliging, laboranten en nog veel meer functies die samen er voor zorgen dat een ziekenhuis draaiende blijft en er elke dag mensen geheeld worden.

Lijkt het je fantastisch om de hele dag met mensen om te gaan en er voor te zorgen dat ze zich gezond en wel kunnen herenigen met hun naasten? Dan is werken in een ziekenhuis misschien wel iets voor jou.

Reageren is niet mogelijk.