Help, mijn HP laptop start niet op!

Help, mijn HP laptop start niet op!

Het zal je maar gebeuren: je drukt de powerknop van je HP laptop in, maar je laptop reageert niet en start dus niet op. Het enige dat je ziet is een zwart scherm. In dit artikel laten we je weten wat je zelf kunt doen om ervoor te zorgen dat je HP laptop toch aan de praat te krijgen. Is het nou zo dat je opstartprobleem na onze tips nog niet verholpen is, dan kun je beter een professioneel computer reparatiebedrijf als PC Refresh naar je laptop laten kijken. De experts van dit bedrijf laten je laptop in no time weer als een zonnetje draaien.

De accu hapert en je laptop start daarom niet op

Elke laptop heeft een accu. Zelfs wanneer een laptop uit staat, blijft dit deel van de elektronica spanning houden. Wat je kunt doen is de lader ontkoppelen en de accu uit je HP laptop halen. Daarna wacht je een minuut of 2, plaats je de accu opnieuw in je laptop en sluit je de lader weer aan. In sommige gevallen start je laptop dan opnieuw op en is het probleem verholpen. Is dat bij jou niet zo, lees dan verder.

De adapter is defect en je laptop start daarom niet op

Het gebeurt wel vaker dat de adapter van een laptop na verloop van tijd stuk gaat. Het kan dus ook zo zijn dat je HP laptop niet opstart, omdat je lader problemen geeft. Wat je dan kunt doen, is checken of het led-lampje van je laptop aan is. Bijna alle laptops zijn voorzien van een led-lampje dat aan is om aan te geven dat de adapter aangesloten is. Als dit lampje niet aan is, kun je het best een nieuwe adapter kopen. Als je er 100% zeker van wil zijn dat het echt de adapter van je HP laptop is die defect is, kijk dan of je laptop aan gaat als je de adapter van de laptop van een vriend, vriendin of collega van je. Gaat je laptop met de een andere adapter gewoon aan, dan houdt dat in dat jij een nieuwe adapter moet bestellen.

Het scherm van je laptop is stuk en je laptop start daarom niet op

Het zou ook kunnen dat je HP laptop niet opstart, omdat het scherm stuk is. Of dit zo is kun je verifiƫren door een extra scherm op je laptop aan te sluiten. Op bijna elke laptop is dat mogelijk, dus als het goed is ook op die van jou. Als je laptop op het externe scherm wel opstart, dan betekent dit dat het scherm van je laptop defect is. Het scherm kun je laten vervangen door een deskundige op het gebied van de reparatie en die vind je gegarandeerd bij PC Refresh in Den Haag. Je kunt je kapotte HP laptop zelf naar de werkplaats brengen, maar als je te ver weg woont of een tikkeltje lui bent, kun je je laptop ook gratis verzekerd naar de werkplaats opsturen.

Of je het probleem met opstarten nu zelf oplost of laat oplossen, we hopen dat je snel weer met je laptop aan de slag kunt.

Reageren is niet mogelijk.