Goedkoop cremeren in Spanje

Goedkoop cremeren in Spanje

Wat is een crematie? Een crematie is het proces waarbij je een overledene verbrand boven 800 graden. Dus tot dat het as verbrand wordt. Het lichaam van de overledene kan in een kist of ligplank gewikkeld worden in een lijkwade. Een crematie duurt gemiddeld 1.5 uur. De as van een overledene wordt vaak in een pot gedaan. Dat pot kan tot wel 3kg wegen. Nabestaanden kunnen de as bewaren of strooien. De overledene geeft dan vaak aan waar die in gestrooid wilt worden. Zo zie je dat ze in de zee gestrooid willen worden, vlakbij Ibiza.

Wat zijn de kosten van een crematie in Spanje?

De meeste crematoria zijn te vinden in Spanje. Dit is het land waar er 380 ovens zijn en gemiddeld 1500 mensen per dag worden gecremeerd. Het aantal mensen cremeren neemt met de dag toe. Er wordt verwacht dat het 6 keer wordt verdubbeld in 2025. Niet ieder familie heeft genoeg geld in Spanje, om een begrafenis te betalen. Daarom kiezen er steeds meer familieleden ervoor om te gaan cremeren. Wil je graag weten hoe je een crematie in Nederland moet regelen? Neem dan contact op met uitvaart coöperatie.

Huur en onderhoud van de begraafplaats

Wist je dat je voor de huur en het onderhoud van de begraafplaats geld betaald? In Spanje betaal je voor een normale begrafenis gemiddeld 3500 euro, dit kan oplopen tot max 10000. In Nederland betaal je voor een normale begrafenis 8500 euro, dit kan oplopen tot 11000 euro. Het ligt er maar net aan hoeveel geld je over hebt voor een begrafenis. Voor een crematie betaal je in Spanje gemiddeld 500 euro. Dit is best wel goedkoop vergeleken met Nederland. De crematie verschilt per provincie in Spanje. Er zit een groot verschil qua prijs. Tussen Alicante en Barcelona zit meer dan 300 euro verschil.

 

Reageren is niet mogelijk.