Tips bij het diëten en afvallen

Tips bij het diëten en afvallen

Door het navolgen van de volgende afvallen tips voor het verliezen van gewicht, zul je vlug je ideale gewicht bereiken, en dit zonder dieet of verhongeren. Het is belangrijker om aandacht te geven aan je eetgewoonten en voedsel te vermijden dat weinig voedingswaarde heeft maar voor veel calorieën zorgt, dan om calorieën op te tellen of een modieus dieet te volgen. Bekijk hier direct het snelste dieet en het meest verantwoorde dieet.

6 tips om snel af te vallen

  1. Eet minder calorieën: De belangrijkste tip om gewicht te verliezen is te proberen om elke dag een klein beetje minder te eten. Door onze calorieën met honderd per dag te verminderen kunnen we toch elke maand een kilo afvallen.
  2. Drink water: water is de beste drank om de strijd tegen de hitte of de dorst aan te gaan. Frisdranken bevatten heel wat suiker, en dus ook veel calorieën.
  3. Neerschrijven wat we eten: dit is een trucje dat werk wanneer we proberen gewicht te verliezen of het ideale gewicht te behouden. Terzelfdertijd is het een goed idee dat we ons regelmatig wegen (zonder er een obsessie van te maken), want het doet er ons aan denken dat het nodig is moeite te doen om gewicht te verliezen.
  4. Vezels om gewicht te verliezen: vezelrijke voeding (fruit, groenten) geeft ons een voller gevoel, en helpt ons om controle te houden op de eetlust, en zorgt dus dat we minder eten.
  5. Producten voor gewichtsverlies: gelijk welke dagelijkse maaltijd vervangen door een product dat vervaardigd werd voor gewichtsverlies, zoals een granenreep, bereide dieet-gerechten, shakes met weinig calorieën, e.d., vermindert het aantal calorieën dat we in een dag verbruiken en daarom helpt het ons om gewicht te verliezen.
  6. En als laatste helpt het ook dat we dagelijks lichte fysieke oefeningen doen, bovenop het dieet, want het helpt ons om extra vetten en calorieën te verbranden.

Start met een plan

Gezond afvallen gaat niet zonder plan. Eerst zul je  een plan moeten maken hoe je dat gaat aanpakken. Je zult per slot van rekening ergens moeten beginnen, toch? Om te beginnen gaan we het “probleem” in kaart brengen. Neem een leeg schrift o.i.d. ( dat is het meest praktisch om ook in een later stadium aantekeningen te kunnen maken want dan heb je alles bij elkaar). Nu schrijven we eerst op wat ons huidige gewicht is en wat het streefgewicht zal zijn. Hiervoor mag je uitgaan van je Body Mass Index. (volg de tekstlink naar een makkelijke BMI meter).

Zo dat ligt vast en daar komen we niet meer onderuit. Nu proberen we een zo eerlijk mogelijk beeld te schetsen van onze eetgewoontes. Doe dat echt eerlijk, het is niet om te publiceren maar alleen en uitsluitend voor jezelf. En vergeet daarbij ook niet de tussendoortjes, drankjes (ook en vooral alcoholhoudende). Noteer ook hoe vaak en op welke tijden je eet en drinkt.

Waarom alles opschrijven?

Nu zie ik je denken “wat een onzin” maar dit heeft alles te maken met het bestaande leefpatroon. Als je dat wilt veranderen dan zul je moeten breken met oude gewoontes en moeten kiezen voor nieuwe. Om in de voortgang het proces een referentiekader te hebben is het noodzakelijk alles wat van belang is, zonder met de waarheid te sjoemelen, opschrijft.

De basis van je persoonlijke afvalplan

Veel mensen hebben een natuurlijke afkeer van bepaalde producten zoals bv. spruitjes of lof en wellicht vis of schelpdieren. Dat hoeft geen probleem te zijn omdat voor alles wel een gezonde vervanger op de markt is tegenwoordig. Maar noteer het wel. Zo als de lijst klaar is kun je beginnen. Neem nu een gekleurd potlood en onderstreep alles waarvan je denkt dat het niet goed is. Dus bv te veel alcohol, suikerhoudende drankjes als Cola of energiedrankjes. Ook te veel eten valt daaronder. Begint er nu iets duidelijk te worden? Ik wil dat je je vooral volledig bewust bent wat er niet goed is aan je leefgewoontes. Alleen als dat het geval is, kun je beginnen met de correctie daarvan. Dat bedoel ik als ik het heb over motivatie. Zonder motivatie geen succes.

Reageren is niet mogelijk.