5 tips om beter te kunnen slapen

5 tips om beter te kunnen slapen

Bijna 4 op de tien mensen slapen slecht. Dat is best wel veel en in veel gevallen kan dit voorkomen worden. Je kan bijvoorbeeld kijken voor handige tips om beter te kunnen slapen. Wil jij goed slapen zonder enige problemen? Dan kan je kijken naar deze 5 tips om je slaap te verbeteren!

Laat je ramen open

Als je goed wilt slapen, dan is het van belang dat je de ramen open houdt. Zo zal frisse lucht naar binnen kunnen komen, waardoor je meer zuurstof krijgt en dus volledig kunt uitrusten. Wanneer het erg koud buiten is, zal je er voor kunnen kiezen om de verwarming uit te laten. Hierdoor zal de kamer koel blijven zonder dat je de ramen open hebt.

Laat alles luchten

Wanneer jij ‘s ochtends wakker wordt is het slim om alles even te laten luchten. Hang je deken bijvoorbeeld buiten of zet alle ramen net wat verder open zodat alles even lekker door kan luchten.

Zorg voor een vast ritme

Het is van belang om een vast ritme aan te houden. Doordat je en vast ritme aanhoudt, zal je sneller in een diepe en goede slaap komen. Dit zal er dan ook voor zorgen dat je goed slaapt. Doordat je goed slaapt, zal je overdag minder vermoeid zijn.

allergische reactie

Slaap niet overdag

Een andere goede tip als jij slecht kan slapen is om overdag niet te slapen. Wanneer jij ‘s nachts slecht slaapt kan dat komen omdat je biologische klok is verstoord omdat je ook ‘s middags slaapt. Probeer dit daarom zoveel mogelijk te voorkomen.

Let op allergieën

Wanneer je een allergie hebt voor huisstofmijt, dan is het van belang dat je kijken voor een anti allergie kussen. Dit is namelijk van groot belang. Wanneer je veel huisstofmijt in de kamer hebt, zal je neus kunnen verstoppen waardoor je minder makkelijk in slaap kan komen.

Reageren is niet mogelijk.