Bij welke klachten werkt manuele therapie?

Bij welke klachten werkt manuele therapie?

Wanneer je voor een langere tijd last hebt van bewegingsklachten, is het vanzelfsprekend dat je uiteindelijk een afspraak maakt bij een fysiotherapeut. Echter, kan het voorkomen dat je tijdens het volgens van fysiotherapie niet de vooruitgang ziet, die je zou verwachten. Wanneer fysiotherapie niet genoeg vooruitgang brengt, kun je een afspraak maken voor manuele therapie. In dit artikel lees je wat manuele therapie inhoudt en wanneer het verstandig om voor hiervoor contact op te nemen met een ervaren therapeut.

Manuele therapie: net iets anders dan fysiotherapie

Manuele therapie lijkt in een aantal aspecten op fysiotherapie, maar verschilt hier weer van in andere aspecten. Net als bij fysiotherapie, zorgt een therapeut bij manuele therapie ervoor dat jouw gewrichten, spieren of zenuwen weer soepel kunnen bewegen. Een manueel therapeut verschilt van een fysiotherapeut in het aspect dat een manueel therapeut gespecialiseerd is in wetenschappelijke diagnostiek en een aantal manuele, communicatieve en therapeutische vaardigheden. De manueel therapeut gebruikt deze kennis vervolgens om bewegingsbeperkingen en functiestoornissen van pati├źnten op te lossen.

Wanneer kies je voor manuele therapie?

Heb jij last van pijnlijke spieren of slecht bewegende gewrichten? Dan zal een manuele therapie jou zeker goed doen. Een manueel therapeut is in staat om de pijn in bijvoorbeeld je nek, heupen, en schouders direct te verlichten en gewrichten soepeler te laten bewegen. Daarnaast wordt er tijdens manuele therapie ook gelet op je beweging in het dagelijks leven, zodat je deze kunt verbeteren en bewegingsklachten kunt voorkomen.

Wacht niet te lang met pijn en neem contact op

Pijnlijke spieren en gewrichten zijn geen pretje. Natuurlijk wil je hier zo snel mogelijk vanaf, voordat de pijn verergert. Ben jij nou benieuwd of manuele therapie voor jou werkt? Wacht dan vooral niet langer en neem contact op met een manueel therapeut. Een afspraak maken voor manuele therapie bij Fysioprof kan altijd en wordt zo snel mogelijk voor je geregeld, zodat jouw pijn zo snel mogelijk kan worden verlicht door een gespecialiseerde therapeut.

Reageren is niet mogelijk.