Dankzij catec kun je terecht voor meetinstrumentatie

Dankzij catec kun je terecht voor meetinstrumentatie

Dankzij catec kun je terecht voor meetinstrumentatie

Ongezonde stoffen in de lucht

Luchtervervuiling heeft meerdere redenen waardoor het wordt veroorzaakt. De ongezonde deeltjes die in de lucht komen zijn: fijnstof, stikstofdioxide en ozon. Deze stoffen zijn heel erg schadelijk voor onze gezondheid. Wat betekenen al deze genoemde stoffen? Fijnstof is een verzamelnaam voor de zwevende deeltjes die sterk kunnen variƫren in grootte. Stikstofdioxide is een anorganische verbinding van stikstof en zuurstof. De laatste stof heet de ozon. Dit is een blauwachtig gas.

Schadelijke stoffen in de lucht

De luchtvervuiling wordt veroorzaakt door een aantal bronnen namelijk: wegverkeer, industrie, smog, grens. Het wegverkeer is de meest veroorzaakte bron van luchtvervuiling. De uitlaat van de voertuigen bevat veel stoffen zoals fijnstof en stikstofoxiden. Dieselwagen stoten het meest schadelijke stoffen uit. De Industrieterrein veroorzaakt ook een aantal stoffen waardoor de lucht wordt vervuild. Dit komt omdat de fabrieken. Smog ontstaat als de schadelijke stoffen in de lucht met elkaar reageren. Ten slotte de vervuiling van de grens. Wist je dat 30% van het fijnstof afkomstig zijn van de grenzen. Natuurlijk komt onze lucht ook weer bij de grenzen terecht. Ik ga jou nu een aantal tips geven wat je moet doen om zo min mogelijk luchtvervuiling in te ademen. Laat de auto vaker thuis staan als je korte ritten moet rijden. In plaats van de auto kun je met je fiets naar de route fietsen. Voor je gezondheid is het beter als je niet langs drukke wegen fiets of hardloopt. Kies in plaats van dit een verkeer waar het minder drukker is.

Klimaatmeter

Ben je benieuwd naar je binnenklimaat? Koop dan een binnenklimaat meter. Deze klimaatmeter is bedoeld voor ziekenhuizen woningbouw en installateurs. Aan de hand van deze meter kun je ook voor jezelf een rapportage maken, waardoor het overzichtelijker voor jezelf wordt. Als je opzoek naar een klimaatmeter ben, dan kun je hiervoor terecht bij catec. Deze bedrijf beschikt over tiental meetinstrumten.

 

Reageren is niet mogelijk.