Dit is waarom goede huidverzorging van belang is

Dit is waarom goede huidverzorging van belang is

Je huid is het grootste orgaan van je lichaam. Het zorgt ervoor dat buiten en binnen gescheiden blijven en dat jij onbezorgd in de wereld kunt treden. Als er van binnen (door ziekte, ongezond eten of stress) of buiten (stoffige, droge, zonnige, koude omgeving) iets niet in orde is, dan zie je dat vrijwel direct aan de huid. Deze wordt dof en droog, of juist rood en geïrriteerd. Medik8 skincare producten helpen je huid om ook in zware tijden een gezonde glans te bewaren.

De vochtbalans van je huid is belangrijk

Het vocht dat je lichaam opneemt door te eten en drinken wordt in eerste instantie gebruikt om je bloed, plasma en spieren gezond te houden. Als je bijvoorbeeld te veel zout of andere mineralen binnenkrijgt, dan is dat vocht nodig om overbodige stofjes af te voeren. Je huid krijgt pas veel later vocht toebedeeld. In sommige klimaten en omgevingen is het zo droog dat het vocht uit je huid sneller verdampt dan dat het vanuit je lichaam toegevoerd wordt. In dat geval is het belangrijk om een vochtinbrengende en voedende crème te gebruiken om je huid te ondersteunen. 

Sommige delen hebben het zwaarder te verduren

Huid is niet overal hetzelfde. Onze handen en gezicht hebben vaak het meeste contact met de buitenwereld. Zelfs water – vooral als het warm is – kan onze huid uitdrogen. De huid van het gezicht is teder en kan snel uit balans raken. Het is beter om geen synthetische zeep, cosmetica of parfum in contact te laten komen met het gezicht – en de rest van de huid. Al deze stoffen drogen de huid uit en kunnen voor inwendige problemen zorgen. 

Goede producten helpen je huid om de balans te hervinden

Als je wel regelmatig make-up, zeep wilt en andere producten wilt gebruiken – of als je in een koude, droge of zonnige omgeving leeft – dan is het verstandig om huidverzorgingsproducten van hoge kwaliteit te gebruiken. Deze helpen je huid om de natuurlijke balans steeds weer te herstellen waardoor permanente schade kan worden voorkomen.

Reageren is niet mogelijk.