Elektrisch of met de hand?

Elektrisch of met de hand?

Je kunt je tanden op twee manieren poetsen, met de handtandenborstel of met de elektrische tandenborstel. De handtandenborstel is natuurlijk bij iedereen bekend, maar de elektrische tandenborstel is er nog niet heel erg lang. De Online Tandarts kan hier veel informatie over geven, maar om alvast een beetje informatie  te geven over de elektrische tandenborstel, staan hieronder een aantal voorbeelden weergegeven!

Elektrische tandenborstel

Een elektrische tandenborstel is natuurlijk niet voor niks bedacht. Het brengt veel voordelen met zich mee en het schijnt beter te zijn dan een handtandenborstel. Maar welke voordelen brengt het dan met zich mee:

  • Verschillende poetsinstellingen
  • Druksensoren
  • Technologie
  • Vervangingssignaal
  • Timers
  • Verschillende opzetborstels

Verschillende poetsinstellingen

Een elektrische tandenborstel kent verschillende poetsinstellingen. Deze poetsinstellingen zorgen ervoor dat je de elektrische tandenborstel aan kan passen aan jouw gebit. Heb je bijvoorbeeld een gevoelig gebit, dan kun je de elektrische tandenborstel daarop instellen en dan zal er hier rekening mee gehouden worden.

Druksensoren

Een van de grootste voordelen van een elektrische tandenborstel zijn de druksensoren. De druksensoren geven aan als je te hard je tanden aan het poetsen bent. Dit is niet goed voor je tanden. De sensoren zorgen ervoor dat je hier rekening mee gaat houden.

Technologie

Natuurlijk is het belangrijk om je tanden op de juiste manier te poetsen. Met een handtandenborstel kan het zijn dat je weleens wat vergeet, maar met de elektrische tandenborstel is dat bijna onmogelijk. De elektrische tandenborstel heeft een bepaalde technologie die ervoor zorgt dat de borstel een bepaalde beweging maakt, zodat de tanden zo goed mogelijk worden gepoetst.

Vervangingssignaal

Eens in de zoveel tijd is de opzetborstel aan vervanging toe. Dit geldt ook bij een handtandenborstel, maar hoe weet jij nou wanneer je de opzetborstel moet vervangen? De elektrische tandenborstel geeft een signaal en dat signaal zorgt ervoor dat jij weet dat er een nieuwe opzetborstel geplaatst moet worden op de elektrische tandenborstel.

Timers

Naast de technologie en er dus voor zorgen dat je je hele gebit poetst, is het ook heel belangrijk om dit lang genoeg te doen. In de elektrische tandenborstel is een timer geplaatst. De timer gaat lopen op het moment dat jij begint met tandenborstel en laat door een tril of ander signaal weten wanneer jij lang genoeg je tanden hebt gepoetst. Langer mag natuurlijk altijd!

Verschillende opzetborstels

Zoals ik eerder heb verteld beschikken de meeste elektrische tandenborstel over verschillende poetsinstellingen. Deze poetsinstellingen kun je aanpassen aan jouw gebit, maar dit geldt ook bij opzetborstels. Je hebt verschillende opzetborstels en hierbij kun je dus ook de opzetborstel kiezen die je voorkeur heeft.

 

Reageren is niet mogelijk.