Geweldige tips over het krijgen en ondergaan van massages

Geweldige tips over het krijgen en ondergaan van massages

Een massage is een heerlijke ervaring, of ze nu door iemand die je kent of door een beroeps gedaan wordt. Het verwijderen van spanning uit het lichaam gaat heel ver in het verbeteren van iemands emotionele en fysieke welzijn. Na het lezen van dit artikel zou je een duidelijk beeld moeten hebben van de voordelen van massage.

Verander je denkwijze over massage. In plaats van het als een luxe te zien, beschouw je massage als een therapeutische benadering van de gezondheid. Onderzoek toont aan dat massage de niveaus van het stresshormoon cortisol kan verlagen, en ook de astma symptomen bij kinderen kan verminderen. Bovendien zijn die spanningshoofdpijnen geen partij voor de handen van een vaardige massagetherapeut.

Streef ernaar meerdere keren per week een goede massage te krijgen. Veel mensen merken dat het regelmatig krijgen van massages helpt om hun stemming en algemene gezondheid te verbeteren. Dit kan komen door de verminderde stress en ontspanning die een goede massage met zich meebrengt. Het is waarschijnlijk een goed idee om te proberen twee keer per week een massage te krijgen.

Probeer jezelf of iemand anders een voetmassage te geven. Je eerst op de voetzolen concentreren kan iemand echt ontspannen. Begin de voetzolen te strelen, heen en weer gaand in rechte lijnen. Doe deze bewegingen beginnend bij de hiel tot aan de bases van de tenen. Als de voetzolen goed gemasseerd zijn, kun je overgaan op de tenen en de bovenkant en het midden van de voet.

Zet je denken op een laag pitje. Een van de moeilijkste, maar essentiële elementen om het meeste uit een massage te halen is het ontspannen van je mentale toestand. Probeer te beginnen met wat diep ademhalen terwijl de therapeut zich instelt. Stel je voor dat je bij elke inademing alle zeurende en stressvolle gedachten in je hoofd verzamelt. Op de uitademing stel je je voor al deze gedachten de ruimte in te blazen, voorgoed verdwenen. Blijf dit herhalen tot je jezelf voelt ontspannen.

Gebruik langzame bewegingen als je wilt dat je massage kalm en rustgevend is. Als je je duimen gebruikt om druk uit te oefenen, wees dan voorzichtig dat je niet al je gewicht op je duimen zet. Daardoor kunnen ze vermoeid raken. Ondersteun je hand met je andere vingers. Gebruik je gewicht slim om te voorkomen dat je al je energie gebruikt.

 

Massage als oplossing

Als je gestrest bent of je emotioneel voelt, is aromatherapie massage iets voor jou. De fysiotherapie in Baarnzal essentiële oliën gebruiken bij het masseren van je huid. Ze weten precies welke oliën je energie geven, je ontspannen of helpen om stress te breken. Lavendel wordt vaak gebruikt om je geest en lichaam te kalmeren, zodat je wat rust krijgt.

Als je de neiging hebt veel spanning in je spieren te hebben, maar je houdt niet van een strenge massage, dan is hot steen massage misschien je beste keuze. De stenen, die glad zijn, worden warm gemaakt en dan op specifieke plekken van het lichaam gelegd. Dit verwarmt de spieren en weefsels, waardoor spanning en opgekropte energie vrijkomen.

Nadat je een massage gehad hebt, is het heel belangrijk dat je veel water drinkt. Je zult pijnlijk zijn door de gifstoffen die door de massage in je systeem zijn vrijgekomen. Als je meteen na de massage water drinkt, kun je deze gifstoffen sneller uit je systeem spoelen.

Massage kan helpen bij de genezing van blessures. Er worden bewegingen gebruikt die langzaam zijn en vol wrijving, tegen de nerf van de spieren in. Deze vorm van massage kan helpen bij spierspasmen en sportblessures. Hiervoor raden wij dan ook fysiotherapie in Blaricum aan.

Je hebt nu meer dan genoeg informatie om te beslissen of een massage iets is wat je nodig hebt of wilt. Sommige mensen voelen zich ongemakkelijk als het gaat om het krijgen van massages. Als een massage je interessant lijkt, probeer er dan gauw een. Je zult je daarna geweldig voelen.

Reageren is niet mogelijk.