Gezonde shakes voor het gezond afvallen

Gezonde shakes voor het gezond afvallen

Afvallen met shakes is een dieet dat tegenwoordig veelvuldig gevolgd wordt. Er bestaan vandaag de dag veel soorten lekkere shakes die ook nog is erg gezond zijn en koolhydraatarm. Doordat er weinig tot geen koolhydraten in de shakes zitten zorgt dit voor snel afvallen. Deze shakes bevatten veel eiwitten waardoor er een constante energieafgifte plaats vindt. Afvallen met shakes is een gezonde manier van afvallen met een duurzaam resultaat. Vaak worden eiwitshakes gebruikt bij een eiwit dieet. Hoe werkt afvallen met shakes? En hoe verhoud zich dit tot een eiwit dieet?

Wat zijn eiwitshakes?

Shakes zijn drankjes met veel voedingsstoffen en voornamelijk met veel eiwitten. In deze shakes zitten (bijna) geen koolhydraten. Doordat er geen koolhydraten in zitten zullen de shakes ervoor zorgen dat u snel afvalt. De eiwitten daarentegen zorgen ervoor dat u wel genoeg energie binnen krijgt en geen hongergevoel krijgt. Hierdoor snakt het lichaam niet naar snacks en is het makkelijker om ‘nee’ te zeggen tegen dikmakers. Er zijn veel recepten beschikbaar voor shakes en daarom is er altijd wel iets voor u bij. Doordat er gevarieerd kan worden met verschillende shakes is het makkelijker om dit dieet te blijven volgen.

Shakes en eiwit dieet

Bij een eiwit dieet is het de bedoeling dat u de inname van koolhydraten sterk verminderd en in plaats daarvan veel eiwitrijk voedsel gaat eten. Een hele goede en gezonde manier om eiwitten binnen te krijgen is door middel van eiwitshakes. Bij een eiwit dieet is het vaak niet nodig om volledig over te stappen op shakes en kunt u gewoon ‘normale’ maaltijden blijven eten. Echter is het soms lastig om voedsel te vinden die eiwitrijk en tegelijkertijd laag in calorieën zijn. Dit komt doordat producten als zuivel en vlees veel eiwitten bevatten, maar er ook veel calorieën in zitten. Het hele idee van een eiwit dieet valt hiermee weg. Eiwitshakes zijn daarom een goede manier om veel eiwitten binnen te krijgen en weinig calorieën.

Wat maken eiwitshakes goed?

Afvallen met shakes is een goede manier om snel vet te verbranden. Dit komt omdat de eiwitten die in de shakes zitten, de koolhydraten vervangen. Het grootste verschil tussen eiwitten en koolhydraten is dat koolhydraten dikmakers zijn en eiwitten juist het tegenovergestelde. Koolhydraten geven in korte tijd veel energie af aan het lichaam, door de grote hoeveelheid kan deze energie niet goed worden verwerkt. De energie zal dan opgeslagen worden in de vorm van vet. Eiwitten geven een stabiele vorm van energie af aan het lichaam. Het lichaam kan dit juist heel goed verwerken en daardoor wordt er vet verbrand in plaats van opgeslagen. Afvallen met shakes is dus een goede en gezonde manier van gewicht verliezen.stabiele

Een gezonde manier van afvallen

Zoals al eerder werd gezegd is afvallen met shakes een verantwoorde manier van gewicht verliezen. Dit komt omdat er veel gezonde shakes zijn. Hierin zitten bijna alle voedingsstoffen die een lichaam nodig heeft. Het is wel belangrijk om een goede balans te vinden in dit dieet. Daarom is het aan te raden om een dieet te volgen die samengesteld is door een expert. Zo bent u verzekerd van een dieet waarbij u geen voedingsstoffen mist.

Is dit vol te houden?

Eiwitshakes zijn dus een goede manier om gezond af te vallen. Echter kan het soms lastig zijn om dit vol te houden. Door alleen maar shakes te drinken kan het na enige tijd saai worden. Het is daarom ook niet aan te raden om alle maaltijden te vervangen door shakes. De beste manier om af te vallen met shakes is door het volgen van een eiwit dieet. Shakes zijn wel een heel belangrijk aspect van dit dieet. Naast shakes is het dan ook de bedoeling om veel eiwitrijk voedsel te eten en zo min mogelijk koolhydraten binnen te krijgen. Door de afwisseling tussen shakes en ‘normaal’ eten is het beter vol te houden. Daarnaast zorgt de afwisseling ervoor dat er geen belangrijke andere voedingsstoffen missen in het eetpatroon. Zo is het bijvoorbeeld ook niet goed voor het lichaam om helemaal geen koolhydraten meer binnen te krijgen.

Experts helpen bij het afvallen met shakes

Het is dus erg belangrijk om variatie te houden in het eetpatroon. Alleen maar shakes drinken kan ervoor zorgen dat u belangrijke voedingsstoffen mist en daarnaast zal dit na een tijdje saai gaan worden. Het verlangen naar ‘normaal’ voedsel wordt dan groter en de kans dat u slechte koolhydraten binnen krijgt, zal dan ook toenemen. Om de juiste balans te vinden tussen shakes en ‘normale’ maaltijden is het verstandig om een afvalexpert in te schakelen. De expert zorgt er tevens ook voor dat u alle belangrijke voedingsstoffen binnenkrijgt.

Reageren is niet mogelijk.