Omega 3 index test

Omega 3 index test

Omega-3 is uitermate belangrijk voor het lichaam, dat weet ondertussen iedereen. Dat betekent dat het eten van vette vis en visolie of een omega-3 supplement gewoon erg belangrijk is. Nu is het uiteraard de vraag hoe je weet of je al dan niet voldoende omega-3 in je lichaam hebt. Speciaal daarvoor is er de omega-3 index test.

Zit omega-3 wel op de juiste plek in je lichaam?

Behalve dat je wilt weten hoeveel omega-3 er in je lichaam aanwezig is, wil je ook weten of het op de plek van bestemming is aangekomen. Want idealiter is dat in de wand van je cellen. Ook dit kun je testen met de omega-3 index test. Behalve het meten van de aanwezigheid van omega-3 in je lichaam is ook nog de verhouding tussen omega-3 en omega-6 vetzuren behoorlijk belangrijk. In wat wij hier vooral eten zit nadrukkelijk teveel omega-6. Daardoor is de verhouding van 1:3 die ideaal is verstoord en is veel eerder sprake van een verhouding van 1:10.

Simpele bloedanalyse met slechts een druppel bloed

Met de omega 3 index test is middels een heel simpele bloedanalyse het vetzuur en de samenstelling van de wand van de cellen simpel af te meten.  Overigens kun je de vetzuursamenstelling zien als een mooie weerspiegeling van ons eetpatroon van de afgelopen drie maanden. Belangrijk, want je bent natuurlijk wat je eet.  Met de  omega-3 index test en een druppeltje bloed ben je al in staat om 26 verschillende vetzuren te meten. Je kunt vervolgens ook  zowel de EPA en de DHA van de omega-3 vetzuren berekenen ten opzichte van het totaal gemeten vetzuur. Ook belangrijk. Als sprake is van een gezonde situatie dan ligt die waarde tussen de 8 en 11 procent.

Kies voor de Basic of de Complete omega-3 index test

Via Carebynature.nl omntdek je twee verschillende omega-3 index testen bestellen. Je hebt namelijk de keuze uit de Basic en de Complete uitvoering. Kies je voor Basic dan wordt de omega-3 index gemeten net als de omega-3 en omega-6 ratio. Kies je voor Complete dan worden er nog heel veel meer metingen gedaan. Belangrijk dus om over de omega-3 index test te beschikken als je écht wilt weten hoe gezond je bent en hoeveel omega-3 je in je lichaam hebt?

Uitslagen en verschillende aanbevelingen

Testen is heel erg simpel. Je bestelt de testkit, prikt bloed en stuurt dit vervolgens op. Binnen veertien dagen krijg je van het lab Omegametrix een uitgebreid rapport met daarin onder meer de vetzuursamenstelling, de relevante ratio’s tussen de verschillende aanwezige vetzuren. Verder worden de waarden geïnterpreteerd en krijg je verschillende aanbevelingen.  Op basis van de testresultaten kun je zelf aan de slag om een betere score te krijgen. Daarom ook is het goed de test na een periode van 3 tot zes maanden nogmaals te herhalen.

 

Reageren is niet mogelijk.