Pannenkoekenpan van Sola Fabriekswinkel

Pannenkoekenpan van Sola Fabriekswinkel

Oud en nieuw is in zicht. Dit betekent dat er veel lekkernijen worden klaargemaakt. 1 van deze lekkernijen is onze traditionele pannenkoek. Met oud en nieuw worden veel pannenkoeken gegeten. Zowel kinderen als oudere mensen houden hiervan. Een pannenkoek wordt ook wel een crêpe genoemd. Pannenkoeken kun je zowel in de supermarkt kopen als zelf klaarmaken. De meeste mensen vinden het toch lekkerder als ze het zelf klaarmaken. Waarom? Verse pannenkoeken zijn lekkerder dan kant en klare pannenkoeken, omdat je een eigen pannenkoek naar wens kunt maken. Na het lezen van deze tekst, kun je je eigen pannenkoeken maken.

Ingrediënten

Voor 10 pannenkoeken heb je het volgende recept nodig:

  • 2 eieren
  • 250 gram bloem
  • 500 ml volle/magere melk
  • Boter (dit heb je nodig voor het bakken

Je begint als volgt met het pakken van een grote kom en een zeefje. Doe het bloem door het zeef heen totdat alle bloem erdoor gevallen is. Daarna mag je een snufje zout in het kom doen. Pak 2 eieren en tik dit tegen de zijkant van de kom, zodat er geen stukjes in vallen. Let dus goed op, dat er geen stukjes van het ei in het kom vallen. Giet de melk in het kom. Pak een mixer en mix de ingrediënten die in het kom liggen. Mix dit zo goed, zodat alle klontjes eruit zijn. Je kan het ook eventueel in een blender mixen. Pak een pannenkoekenpan en laat dit heet worden op het vuur. Nadat de pan heet is geworden, mag je het boter laten smelten in de pan. Giet met een soeplepel het beslag in de pan. Draai de pan, zodat het beslag goed is verdeeld. Wacht paar minuten, en draai de pannenkoek om, zodat de beide kanten goed lichtbruin zijn geworden. Als het goed is heb je nu een eigen pannenkoek klaargemaakt. Pannenkoeken kun je zo mooi mogelijk versieren als je wilt.

Pannenkoekenpan

Ik hoop dat je na het lezen van deze tekst, weet hoe je een eigen pannenkoek kunt maken. Sola Fabriekswinkel is een bedrijf die keukenassortimenten verkoop. Hier kun je dus ook terecht voor een pannenkoeken pan.

Reageren is niet mogelijk.