Wat is shockwave therapie?

Wat is shockwave therapie?

Heb je last van langdurige schouderpijn, rugpijn, nekpijn, schouderpijn en dergelijke klachten, dan kan shockwave therapie een interessante behandelmethode zijn om je van de pijn te verlichten. Ga direct door met lezen als je wilt weten wat shockwave therapie is en wat daar allemaal bij komt kijken.

Shockwave therapie 

Shockwave therapie behandeling is een vrij nieuwe behandelingsmethode waar je pijnlijke plekken in het lichaam mee kunt behandelen door het gebruik van schokgolven. Hierbij wordt door middel van een speciaal apparaat schokgolven van lage energie naar het te behandelen gebied overgebracht.

De werking van shockwave therapie

Door voor shockwave therapie te kiezen zorg je voor het stimuleren van de zelfhelende werking van je lichaam aangezien er door middel van een apparaat die shockwave therapie afgeeft hoog energetische golven worden toegediend. Deze hoog energetische golven verplaatsen zich door het lichaam naar de pijnlijke plek. De hersenen van de patiënt zal hierbij verschillende stimulerende stoffen vrijmaken waardoor je van een snel weefselherstel kunt uitgaan na shockwave therapie.

Wanneer is shockwave therapie geschikt?

Shockwave therapie is een behandeling die vooral geschikt is voor personen die last hebben van klachten zoals een pijnlijke nek, rug, knie, enkel of schouder, een tennis- of golferselleboog, mensen met langdurige achillespees problemen, met hielspoor of met langdurige pijn onder de voetzool.

Heb je last van hierboven genoemde klachten en woon je in de omgeving Doetinchem? Kom dan eens langs bij Fysio Engelaar voor shockwave therapie.

De apparaten en systemen voor shockwave therapie

Er wordt tijdens shockwave therapie gebruik gemaakt van verschillende apparaten en systemen speciaal voor radiale shockwave therapie en voor gefocusseerde shockwave therapie. Elk soort apparaat en systeem beschikt hierbij over verschillende kenmerken en eigenschappen, maar ook het prijskaartje verschilt enorm per apparaat of systeem. Bij de ene optie heb je overigens meer presets dan bij de andere terwijl je met de ene optie kunt kiezen voor behandelingen met hogere intensiteit en diepere indicaties.

Professioneel advies

Overweeg je om een shockwave therapie behandeling te nemen, maar weet je niet zeker of dit de meest geschikte keuze is voor je situatie? Dan is het slim om eerst met je arts te spreken zodat je voorzien wordt van deskundig advies over de voor- en nadelen die shockwave therapie met zich meebrengt voor jou.

Reageren is niet mogelijk.