Wat maakt een zusterhorloge bijzonder?

Wat maakt een zusterhorloge bijzonder?

De polshorloge, momenteel de meest gebruikte vorm van een draagbaar uurwerk, is geïntroduceerd in de 18e eeuw en heeft zijn opmars gemaakt in de 20e eeuw. Behalve de tijd laten sommige horloges ook de dag, datum, maand en jaar zien. Horloges kunnen verschillende aandrijvingsmechanismen hebben. Zo zijn er horloges met een veer, een batterij, maar ook een oscillerend kwartskristal. Het is belangrijk dat er in de ruimtes waar zorgpersoneel aan het werk zijn er optimaal wordt gezorgd voor hygiëne. Het wordt dan ook aangeraden om accessoires thuis te laten. Als het zorgpersoneel toch accessoires zoals een horloge wilt dragen dan wordt er aangeraden om de speciale zusterhorloges te dragen.

zusterhorloge of polshorloge

Wat is een zusterhorloge?

In zorgberoepen staat hygiëne voorop. Om deze reden mogen verplegers en andere zorgverleners geen sieraden zoals ringen, armbanden, maar ook horloges dragen. Deze sieraden kunnen namelijk vuil verzamelen, wat voor onveilige en onhygiënische situaties kan zorgen. Bij het wassen van de handen is het namelijk erg lastig om deze accessoires op een klinische wijze te reinigen. MyMitella herkende dit probleem en kwam met oplossingen.

Voor verplegers is er een speciaal soort horloge ontwikkeld: de zuster horloge. Deze horloges worden ook wel verpleegstershorloges of doktershorloges genoemd. Behalve het weergeven van de tijd zijn deze horloges uitgerust met medische hulpmiddelen, om aan te sluiten op het zorgpersoneel dat ze draagt. Zo kunnen de zusterhorloges ook de hartslag van een patiënt meten en hebben ze een wijzerplaat die zowel van de boven- als onderkant de tijd weergeeft.

Stijl

Horloges zijn hippe accessoires. Om te verzekeren dat er bij iedere outfit een horloge past, is er een uitgebreid assortiment aan verschillende stijlen. Er zijn om te beginnen verschillende materialen waarvan het horloge gemaakt kan worden, zoals metaal, siliconen of hout. Horloges in zilver, goud en rosegoud zijn beschikbaar. De siliconen horloges zijn in allerlei verschillende kleuren beschikbaar.

Andere producten voor zusters

Medische sokken zijn ook handige producten voor zusters en verpleegsters. Deze medische sokken zijn speciaal gemaakt voor mensen die in de zorg werken. Net zoals een zusterhorloge hebben de zorg sokken speciale eigenschappen die voor zusters praktisch zijn.

Reageren is niet mogelijk.