Zijn lenzen wat voor jou?

Zijn lenzen wat voor jou?

Wanneer je ogen achteruit gaan, dan is het tijd voor een bril of voor lenzen. Veel mensen vinden het niet leuk om een bril te dragen en kiezen daarom al snel voor lenzen. Lenzen zijn een erg handig product waardoor je beter kunt zien. Deze lenzen worden speciaal op jouw oogsterkte gemaakt. Hierdoor zal je goed kunnen zien en ben je geen gevaar voor jezelf en anderen. Maar hoe weet je of lenzen wel echt wat voor je zijn?

Wat doet een lens?

Een lens zal er voor zorgen dat jij weer goed zicht hebt. Zo zal je geen gevaar voor jezelf en voor anderen zijn. Met lenzen zal het zicht zich erg goed verbeteren. Zo zal je weer van afstand kunnen zien of je zal weer bijvoorbeeld een boek kunnen lezen. Een lens zal er dus voor zorgen dat jij weer volop kunt genieten van je volledige zicht. Heb je slechte ogen en heb je daarom lenzen of een bril nodig? Dan is het van belang dat je naar de opticien gaat. Zorg er voor dat je niet zelf lenzen bij een drogist koopt. Deze lenzen kunnen namelijk op een lange termijn schadelijk zijn voor je ogen.

lenzen

Is een lens wat voor jou?

Om erachter te komen over of lenzen wat voor jou zijn, zal je de lenzen moeten proberen. Alleen zo zal je er namelijk achter kunnen komen of de lenzen echt wat zijn. Wil jij de lenzen nou een keer uit proberen? Dan kan je kijken om lenzen bestellen. Dit kun je gemakkelijk zelf doen via het internet. Let wel op, je hoeft niet direct dure lenzen aan te schaffen. Het is namelijk een proef periode en zal daarom niet op een lange termijn zijn. Gaat het nou de aankomende maand goed en bevallen ze? Dan kun je kijken voor lenzen voor een langere periode.

Verschillende lenzen

Je hebt veel verschillende lenzen die je kunt kopen. Zo heb je bijvoorbeeld daglenzen. Daglenzen dien je elke dag te vervangen. Wanneer je dit niet doet, zal de sterkte en de kwaliteit van de lens afnemen. Om dit te voorkomen is het van belang om elke dag nieuwe lenzen in te doen. Deze type lenzen worden ook wel multifocale lenzen genoemd.

Wil jij liever langer door kunnen met je lenzen? Dan kun je kijken voor maandlenzen. Je zal dan een maand lang de lenzen kunnen dragen. Wel dien je de lenzen elke avond voor het slapengaan uit te doen. Deze lenzen kun je dan bewaren in een bakje met lenzenvloeistof. In de ochtend zal je de lenzen weer in kunnen doen. Zijn je ogen nou droog? Dan kan je kijken voor eventuele druppels. Zo zullen je ogen wat vochtiger zijn en is het inbrengen van de lenzen makkelijker.

Let wel op, overleg dit met een opticien of met een huisarts. Zelf zomaar oogdruppels gebruiken kan behoorlijk gevaarlijk zijn. Vooral als je zelf niet weet hoe het precies moet. Een opticien of huisarts kan jou dit precies uitleggen en het eventueel voordoen. Zo weet je precies wat je moet doen en loop je geen risico op een beschadiging van je oog.

Reageren is niet mogelijk.