Landen en de gewoontes daarvan

Landen en de gewoontes daarvan

Wanneer je veel op vakantie gaat of gewoonweg veel reist dan is de kans groot dat je vele verschillende culturen en gewoontes hebt meegemaakt. In ieder land zijn er andere culturen en het is dan ook niet gek dat hier andere gewoontes bij horen. Wanneer je bijvoorbeeld op vakantie gaat naar Italië dan moet je rekening houden met de gewoontes en hierbij kan je ook denken aan het eten en het drinken. Een goede Italiaanse wijn kan dan ook niet ontbreken.

Wees respectvol

Wanneer je in een ander land op vakantie bent dan gelden hier andere normen en waarden. Het is van belang dit je dit respecteert. Wanneer je dit niet doet dan ben je eigenlijk gewoonweg onbeschoft bezig. Het is niet meer dan normaal dat je hier met fatsoen mee om gaat. Dit geldt in de omgekeerde variant ook. Wanneer iemand op bezoek komt in het land waar jij woonachtig bent dan wil je natuurlijk ook dat diegene zich aan de regels houdt en zich gewoonweg gedraagt. Als diegene dit niet doet dan is de kans groot dat je een afkeer krijgt tegen toeristen. Het is dan ook altijd van belang dat waar je ook bent, je respect hebt voor anderman zijn eigendommen en dit geldt dus ook voor de gewoontes in het land.

Lees je van tevoren goed in

Als je op vakantie gaat is het belangrijk dat je van te voren jezelf goed inleest over de gewoontes en de cultuur van het land. Dit geldt al helemaal bij de niet Europese landen. De kans is groot dat wat jij normaal gesproken normaal vindt in dat land als abnormaal wordt gezien. Hierbij kan je aan de

kleinste dingen denken zoals het lopen op het gras of het op de grond gooien van een sigaretten peuk. Kijk daarom altijd wat wel en niet mag in een land. Wanneer je er niet zeker van bent is het verstandig het gewoonweg niet te doen. Wanneer je dit wel doet is de kans dat je in problemen komt groot zonder dat je hier in eerste instantie aan had gedacht. Let dus altijd goed op!

Reageren is niet mogelijk.