De beste tips om jouw ogen nog meer te laten spreken

De beste tips om jouw ogen nog meer te laten spreken

De ogen zijn de spiegel naar de ziel. Dit is een heel oud spreekwoord, maar zeker waar. Uit onderzoek is gebleken dat mensen hun eerste indruk vooral baseren op oogcontact en de vriendelijkheid in de ogen. Denk zelf maar eens na: mensen die ‘chagrijnig’ kijken of hun ogen op de grond gericht houden, spreek jij ook niet zo snel aan. De ogen geven de eerste indruk. Er zijn dan ook honderden verschillende beautytips om je ogen mooier tot hun recht te laten komen. Wij behandelen in deze speciale vrouwenblog alleen de beste tips.

De allerbelangrijkste kleur is wit

Het sleutelwoord in goede oogmake-up is wit. Als je je ogen een open uitstraling wilt geven kan wit je zeker helpen. Gebruik bijvoorbeeld een witte eyeliner of oogschaduw. Dit werk direct als het gaat om vermoeide ogen!

Gebruik concealer

Elke vrouw behoort een vorm van concealer in haar make-uptasje te hebben. Deze helpen niet alleen perfect bij het maskeren van oneffenheden, maar kunnen ook donkere kringen helpen verbergen. Donkere kringen onder je ogen horen nu eenmaal bij ons drukke leven, maar ze zorgen er ook voor dat je ogen kleiner lijken. Met behulp van een concealer zorg je weer voor een open blik.

Zowel bruine als zwarte mascara gebruiken

Het klinkt misschien vreemd, maar het werkt echt! Als je zwarte mascara op je bovenwimpers aanbrengt en bruine op je onderwimpers zorg je voor een prachtig contrast. Hierdoor spreken je ogen nog meer.

Juiste vorm wenkbrauwen

Wenkbrauwen bepalen voor een groot deel de uitstraling van je gezicht en ogen. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om de wenkbrauwen omhoog te kammen. Het is daarnaast ook belangrijk om je wenkbrauwen regelmatig te controleren op loszittende en wild groeiende haren. Deze kan je gemakkelijk verwijderen met een pincet.

Oogschaduw

Gebruik een oogschaduw die perfect bij jouw kleur ogen passen. Zo vallen je ogen nog meer op. Mensen met blauwe ogen kunnen bijvoorbeeld het blauw nog beter uit laten komen door het gebruik van een warme kleur, denk aan lichtbruin.

Reageren is niet mogelijk.