Wat houd hoogbegaafd in?

Wat houd hoogbegaafd in?

Hoogbegaafdheid uit zich in meerdere vormen, we kunnen natuurlijk hoogbegaafdheid uitdrukken in cijfers, dan praten we over IQ, een hoogbegaafdpersoon heeft een IQ van boven de 130. Maar het uit zich niet in alleen in cijfers, ook verschijnselen zoals extreem creatief, meer motivatie en bijvoorbeeld veel doorzettingsvermogen. Maar de echte doorslaggever of een persoon hoogbegaafd is of niet is toch wel het IQ, dit word gemeten doormiddel van een test. Je bent echter niet perse hoog intelligent wanneer je hoogbegaafd getest bent, dit zijn 2 termen die vaak door elkaar gehaald worden. 

hoogbegaafd

Hoe merk ik of ik hoogbegaafd ben?

Zoals hierboven beschreven hebben hoogbegaafde mensen ook kenmerken waar je misschien niet gelijk aan denkt bij hoogbegaafdheid. Kenmerken zoals creatief, geïnteresseerd zijn op een diepere manier of snel lerend. Dit laatste zien we vooral bij kinderen heel goed, daar merken we al snel bij op date deze voorlopen op de klasgenootjes. Maar dan het antwoord op de vraag hoe u erachter komt of u hoogbegaafd bent. De simpelste manier is een test, bij volwassen personen gaat die test wat anders dan bij kinderen maar de uitkomst zal het zelfde zijn. Kunt u zich erg goed vinden in bijvoorbeeld de bovenstaande kenmerken en merkt u dat vrij soepel dingen oppakt op gebied van kennis, laat die test dan niet langer wachten.

Hoe laat ik me testen?

Wilt u zich op hoogbegaafdheid testen? Dat kan, er zijn natuurlijk genoeg IQ testen te vinden op internet, maar wij raden een professionelere test aan. Deze testen zullen bestaan uit een mix van vragen op veel gebieden, hier uit zal dan uit eindelijk een getal komen (het IQ) en als dit boven of op de 130 ligt dan kunt u zichzelf hoogbegaafd noemen.

Reageren is niet mogelijk.