Controle over je eigen leven nemen in 2020

Controle over je eigen leven nemen in 2020

In deze roerige tijden is het lastig om een vaste lijn in jouw leven te houden en hier ook volledig controle over te houden. Veel mensen wereldwijd hebben momenteel last van dit verschijnsel dankzij de vele onzekerheden die deze tijden met zich meebrengen. Over dit lastige onderwerp zal ik in het volgende artikel wat vertellen inclusief manieren waarop jij meer grip kan krijgen op jouw leven.

Jij hebt de touwtjes in handen
Soms lijkt het daadwerkelijk zo dat jij er niet veel aan kan doen wanneer en wat er gebeurd in het leven. Tot op zekere hoogte is dit nou eenmaal zo, iets wat iedereen dient te accepteren maar dit wil nog niet zeggen dat er helemaal geen ruimte is voor controle. Als allereerste is het wijs om een rustiger aan te doen. Niet alles wat je nog wilt doen of af moet maken moet ineens gedaan zijn, het is juist goed om de tijd te nemen voor zaken. Dit creëert rust in je hoofd wat weer doorwerkt nar de rest van je eigen leven.

Breng in kaart waar je echt van baalt. Wat zijn gewoontes die jij zelf hebt gecreëerd maar waar je absoluut van af wil komen? Door middel van deze pijnpunten uit jouw leven te verwijderen kan je langzaam beginnen zelf de touwtjes weer in handen te nemen.

Veel mensen hebben ook last van geen “nee” kunnen zeggen. Dit speelt ook vaak mee met het gevoel hebben dat jij niet meer aan het stuur bent van je eigen schip. Daarom is het juist goed dat je af en toe “egoïstisch” bent en meer voor jezelf kiest. Wees er bewust van wat jou goed doet en plan hier meer tijd voor in!

Hulp op afstand
De bovenstaande punten kunnen al erg helpen als je dit zelf kunt aanpakken. Echter kan ik mij ook voorstellen dat hulp van anderen die dit ook hebben doorgemaakt erg fijn kan zijn. Een goed voorbeeld om geheel anoniem en vrijblijvend te kunnen praten over jouw problemen is een paragnosten chat. Via deze chat kan jij contact leggen met deze experts via Whatsapp, Facebook chat of SMS. Het contact is snel gelegd en je bent zo goed als verzekerd van een vertrouwd gesprek en antwoorden.

Reageren is niet mogelijk.