3 tips voor het bestellen van een prachtig rouwboeket

3 tips voor het bestellen van een prachtig rouwboeket

Wil je een rouwboeket bestellen en vind je dit lastig? Je bent niet de enige! Je hebt dan ook te maken met wensen van de overledene, nabestaanden en als je het aan de bloemist zal vragen grote keuze in mogelijkheden. De reden dat wij de beste tips voor je op rij hebben gezet als het om rouwboeketten bestellen gaat! 

Wat is het doel van je rouwboeket

Er zijn veel verschillende soorten rouwboeketten. Maar dat is niet de enige lastige keuze waar je mee te maken krijgt. Ook voor wie het rouwboeket bedoeld is maakt deel uit van je keuze. Is het boeket echt bestemd voor de nabestaanden? Vraag dan specifiek naar een sympathie boeket. Je hebt meer mogelijkheden en kan het boeket op andere manier voor de nabestaanden personaliseren. Je kunt er bijvoorbeeld een kaartje met je condoleance bijsluiten.  

Luister naar de wensen van de nabestaanden

Soms hebben nabestaanden specifieke wensen. Deze wensen heb je dan te respecteren bij het bestellen van een prachtig rouwboeket. De wensen waaraan je kunt denken zijn welke bloemen gewenst zijn of de kleuren van het boeket en het moment dat de bloemen die je hebt gegeven mogen worden. Soms zijn de wensen heel specifiek, andere keren ben je vrij om een keuze te maken. 

Losse bloemen in plaats van een boeket

Het meenemen van een losse bloem komt steeds vaker voor bij een uitvaart. De bloemen worden dan verzameld in een mooie vaas en meegegeven tijdens de crematie of op een specifieke plek neergezet. Het is een mooi gebaar waarbij iedereen een bloem bijdraagt. Zoek je naar mooie rouwbloemen? Op Rouwboeket.nl heb je de keuze uit verschillende bloemsoorten!

 

Zoals je leest kun je op veel manieren met een rouwboeket omgaan. Wat het mooi maar soms ook heel specifiek maakt. Het is niet alleen een bijzonder prettige manier maar ook nog eens een goede manier omdat iedereen op zijn eigen wijze afscheid kan nemen en bij het verlies stil kan staan. 

Reageren is niet mogelijk.