Alles over trapliften en rolstoelliften

Alles over trapliften en rolstoelliften

Voor mensen met een lichamelijke beperking is het heel handig om een rolstoellift te hebben in het huis waar ze wonen. Een rolstoellift is gebaseerd op het idee van een traplift maar in de plaats van stoel zoals de traplift heeft, beschikt een over een plateau waar de rolstoelgebruikers kunnen op plaatsnemen om naar de hogere niveaus van een gebouw of van een huis te kunnen geraken.

 

Trapliften laten installeren

De rolstoellift van de meeste leveranciers van liften zijn geschikt voor een rechte trap als ook voor een trap met verschillende bochten of tussenbordessen. Als u een idee wilt krijgen van de prijs voor een rolstoellift mag u een iets duurder prijs verwachten dan voor een gewone traplift. De rolstoellift kan verkregen worden in verschillende soorten kunststoffen en materialen, op die manier kunt u ervoor zorgen dat de rolstoellift die u koopt om in u huis te laten plaatsen toch nog een beetje bij het design van uw huis past. Laat u goed adviseren zodat u altijd de beste traplift voor uw situatie kiest.

 

Een rolstoellift bestaat dus uit een plateau waarop de rolstoelgebruikers kunnen plaatsnemen en wordt beveiligd door middel van een botsbeveiliging langs beide kanten van de lift alsook een klemveiligheid aan de onderzijde, om er voor te zorgen dat rolstoelgebruikers op een gebruiksvriendelijke en veilige manier toch ook toegang hebben tot de hoogste niveaus van openbare gebouwen of hun huis. Al deze vormen van veiligheid zorgen ervoor dat er zich geen eventueel klemgevaar kan voordoen, als extra beveiliging zijn er bij de meeste rolstoelliften een tornbediening aanwezig en zijn er meestal veiligheidsarmen bevestigd op de rolstoellift. Als u dan gebruikmaakt van de rolstoellift in uw huis worden de veiligheidsarmen automatisch geblokkeerd om ervoor te zorgen dat er zich geen ongeval kan voordoen. Als de rolstoel van de rolstoellift rijdt kan men gebruikmaken van de opklapbare oprijkleppen.

 

Rolstoellift voor een auto

Er zijn heel wat verschillende soorten leveranciers van liften, na een zoektocht op het internet zult u merken dat er toch wel iets minder leveranciers terug te vinden zijn voor een rolstoellift in de auto. Een rolstoellift voor in een auto is bijna hetzelfde systeem of een rolstoellift die voor in huizen en gebouwen wordt gebruikt.

 

Een rolstoellift voor in een wagen kan gemonteerd worden in heel wat verschillende wagens, maar meestal is het niet mogelijk om een rolstoellift in een gewone personenwagen te plaatsen. De wagen waarin u een rolstoellift wilt laten monteren moet iets groter zijn dan de gemiddelde personenwagen en dit omdat er plaats genoeg moet zijn om de rolstoellift veilig te kunnen monteren. Als u wilt weten of u over een wagen beschikt waarbij het mogelijk zou zijn om een rolstoellift te installeren kunt u dit makkelijk nagaan door contact op te nemen met een leverancier van rolstoelliften voor in de auto.

 

Een lift kopen bij een betrouwbare leverancier

Bij het contact vraagt u dan voor een vrijblijvende en gratis prijsofferte te laten opmaken en een afspraak, zodat een medewerker van de leverancier van rolstoelliften voor auto’s kan nakijken of u wagen geschikt is voor het plaatsen van een rolstoellift of niet. Indien uw wagen als geschikt wordt bevonden kunt u direct nagaan bij de gemeente waar u woont of de overheid of u recht hebt op een subsidie of niet. Heeft u weinig budget? Kies dan voor een goedkope traplift inclusief installatie door verschillende offertes aan te vragen.

 

De laatste jaren wordt er nog meer aandacht besteedt aan de kwaliteit van een rolstoellift voor in een auto, vorig jaar werd er een betere uitrijdbeveiliging ontwikkeld. Want soms kan het voorkomen dat een rolstoel uit een rolstoelbus valt met als oorzaak dat plateau niet goed aansluit op de vloer van de rolstoelbus. Door de aanpassing met de nieuwe uitrijdt klep kan dit voorkomen worden omdat er een veiligheidsklep in werking treedt als het plateau niet goed aansluit met de vloer van het voertuig.

Reageren is niet mogelijk.