De impact van weinig slaap als je op dieet bent

De impact van weinig slaap als je op dieet bent

Wanneer je op dieet bent dan zorg je voor meer beweging en eet je minder calorieën. Het is ook belangrijk om er goed op te letten om meer te slapen. Slaap heeft een grote invloed op de stofwisseling, eetlust, wilskracht en de insulinegevoeligheid. Graag duiken we hier wat dieper op in.

Meer eetlust door te weinig slaap

Wanneer je niet veel slaapt dan wordt je de volgende dag wakker met meer eetlust. Het zijn hormonen welke de eetlust aanwakkeren en waardoor je meer gaat eten. Onderzoeken hebben dit ook onderbouwd. Personen die te weinig sliepen hadden zelfs een hogere bmi. Wanneer je minder slaapt dan krijg je ook meer zin aan zoete dingen. Minder slapen zorgt dus voor meer honger en meer trek in lekkere zoete producten. Het maakt het dus moeilijk om het dieet vol te houden.

 

Spiermassa verliezen door te weinig slaap

Wanneer je te weinig slaapt iedere nacht dan verlies je meer spiermassa dan wanneer je normaal slaapt. Het is belangrijk om goed te slapen. Door voldoende te slapen zul je niet zoveel spiermassa verliezen. Spiermassa is belangrijk om vet te verbranden. Het helpt dus om gewicht te verliezen. Wanneer je een dieet volgt dan verlies je vaak vet, maar ook spiermassa. Voorkom dat er teveel spiermassa verloren gaat door voldoende te slapen.

 

Beter slapen

Veel mensen zullen een kop warme melk aanraden. Er zijn echter nog veel meer manieren om beter te slapen. Zo zijn er hulpmiddelen van de DA welke helpen om meer melatonine aan te maken. Klik hier om de verschillende producten te ontdekken. Melatonine helpt om je slaperig te laten voelen. Het wordt natuurlijk aangemaakt wanneer het buiten donker wordt. Door de pillen te gebruiken is het mogelijk om sneller slaperig te worden.

Photo of Person Holding Alarm Clock

 

Reageren is niet mogelijk.