De voordelen van sporten met je collega’s of zakelijke partners

De voordelen van sporten met je collega’s of zakelijke partners

Veel zitten kan net zo ongezond voor je zijn als roken. Dat is een veelgehoorde uitspraak van de laatste jaren. Met het werk van tegenwoordig wat de meeste mensen doen zitten we meer dan ooit tevoren. Veel mensen hebben er diverse gezondheidsklachten van en wat voor gevolgen het voor grote groepen mensen zal hebben is iets waar tegelijkertijd ook nog veel onduidelijkheid over bestaat. 

Waar geen onduidelijkheid over bestaat is dat sporten met je collega’s of met partners zorgt voor veel voordelen. Zo wordt er op dit gebied ook al steeds meer georganiseerd, zoals het netwerken in de buitenlucht met deze Fit Challenge. Welke voordelen hier allemaal aan samenhangen? Wij geven ze hieronder. 

Houd de meeting of het gesprek tijdens de sportsessie

Samen sporten kan nog steeds zakelijk zijn. In plaats van altijd maar in de meeting ruimtes de gesprekken te voeren kunnen we een bepaalde topic ook bespreken tijdens een workout. Bedenk van tevoren goed waar je het over wilde hebben en maak desnoods een paar notities in je telefoon die fungeren als vergaderpunten.

Werken aan je gezondheid, terwijl we aan het werk zijn

Het eerste voordeel hebben we hiervoor al genoemd. Dat is werken aan onze gezondheid. Of met andere woorden kunnen we zeggen dat we de ongezondheid van het zitten gedeeltelijk kunnen voorkomen.

Niet voor niets investeren ook steeds meer grote bedrijven in kleine fitnesscentra in het bedrijf zelf. Zo kunnen werknemers de dag lekker onderbreken met een workout tijdens de pauze, zodat het geen lange zit is achter een scherm. Daarvoor in de plaats ga je even gezellig met wat collega’s de sportschool in.

Een hele andere manier om aan je gezondheid te werken wanneer we aan het werk zijn is door te kiezen voor een beroep waarbij je meteen veel in beweging bent. Denk aan een verhuizer, iemand die in de bediening werkt of wanneer je ergens anders veel in beweging bent en moet lopen tijdens je werk. Bekijk dit artikel dat dieper ingaat op beroepen waar je fit van wordt.

Binding met je collega’s of partners

Of je nou al wel of nog niet een goede band hebt met je mede collega’s, samen sporten zal er ongetwijfeld voor zorgen dat die band nog een stuk kan verbeteren. In plaats van dat je altijd in een zakelijk omgeving samen bent, geeft een sportsessie die je samen onderneemt een compleet andere atmosfeer, wat kan zorgen voor een extra sterke band. 

Dit zorgt er dan weer voor dat de zakelijke band ook aanzienlijk kan verbeteren. Dat hoeft niet alleen het geval te zijn met een collega, maar kan ook het geval zijn wanneer je ervoor kiest om samen met een externe partner te gaan sporten. Voor sommige mensen kan dit gek klinken. Het is dan ook belangrijk om zelf de situatie in te schatten om een externe partner te vragen om samen te gaan sporten, maar je kunt er ook van de andere kant bekijken: Wat is er zo gek aan als een zakelijke partner aan jou vraagt om te gaan sporten tijdens de zakelijke afspraak?

Reageren is niet mogelijk.