Een gezonde stressloze lifestyle

Een gezonde stressloze lifestyle

We worden steeds drukker. Tenminste, dat denken we vaak. Of we daadwerkelijk drukker zijn is een andere vraag, maar we voelen ons vaak wel erg druk. Dit is ook niet gek bij het tijdperk waarin we steeds online moeten zijn, fit willen zijn, een drukke baan hebben en ook nog ons sociale leven bij willen houden. Er zijn diverse handige tips die relatief makkelijk zijn toe te passen, maar die direct veel stress kunnen ontzorgen. Hieronder zetten we ze alvast op een rij.

  • Ga goed met je telefoon om
  • Tips voor gezinnen
  • Gezond eten en bewegen

Ga op de juiste manier met je telefoon om

Een telefoon kan ons veel drukker maken dan nodig. Wanneer we aan het werk zijn krijgen we continue notificaties van berichten en andere apps. Dit zorgt ervoor dat onze aandacht direct wordt afgeleid van datgeen wat we aan het doen waren. Kortom, het is niet goed voor de concentratie. Dit is nog los van de tijd die we dagelijks op onze telefoon online doorbrengen. Daarnaast gebruiken we de telefoon vaak tot vlak voor het slapen gaan. Ten eerste vallen we hier moeilijk van in slaap en ten tweede slapen we minder diep. Een slechte nachtrust betekent meer stress en minder productiviteit de dag erna.

Richt je tijd goed in, helemaal bij gezinnen

Heb je kinderen die je moet verzorgen? Naar school brengen, de voetbaltraining, helpen bij het huiswerk en je wilt natuurlijk nog samen leuke dingen doen. Wanneer je ook erg veel voor jezelf te doen hebt dan kan het al snel krap worden met de tijd die je nog over hebt. Het is dan extra belangrijk om je tijd zo goed mogelijk in te richten. Laten we voorop stellen dat je natuurlijk graag veel tijd besteedt aan leuke dingen doen met je kinderen.

Het regelen van een goede oppas of vinden van een geschikte kinderopvang is erg belangrijk. Je wilt namelijk zeker zijn dat je jouw kind met een gerust hart ergens achter kunt laten. Daarnaast zorgt dit ervoor dat jij meer tijd voor jezelf overhoudt om de zaken af te ronden die afgerond moeten worden. Bovendien krijgen je kinderen de kans om met andere kinderen bij de opvang om te gaan of met de oppas.

Eten en bewegen

Vaak slaan we deze over doordat we ontzettend druk zijn. Echter is dat een grote fout. Goede voeding, gevarieerd eten en veel groenten, geeft ons energie, een beter humeur en houd ons fit en gezond. Dit betekent dat we ook efficiënter en productiever kunnen zijn. Ditzelfde geldt voor beweging. Een gezond lichaam geeft ons ook meer zelfvertrouwen en daardoor zit je beter in je vel. Een gezonde levensstijl kan een wereld van verschil maken voor je stresslevel. Hier vind je alvast een overzicht van eenvoudige tips om gezond te leven.

Woman Holding Iphone While Eating

Reageren is niet mogelijk.