Een lactose intolerantie

Een lactose intolerantie

Als lactose niet volledig afgebroken kan worden in de darmen is er sprake van een lactose intolerantie. Dit komt doordat het lichaam dan geen lactase aanmaakt om dit af te breken. Als dit niet gebeurd dan krijg je hier last van. Dit kan erg vervelend zijn omdat dit voor erg veel buikpijn kan zorgen. Je kan in overleg met een diëtiste een dieet opstellen waarmee je ervoor kan zorgen dat je geen lactose binnen krijgt. Het is alleen wel vervelend omdat je dan geen melk houdende producten kan nuttigen. Gelukkig is er ook nog een andere oplossing naast het volgen van een dieet.

Supplementen gebruiken

Er zijn ook steeds meer bedrijven die verschillende supplementen verkopen die de lactose intolerantie verhelpen. Het is dan alleen wel belangrijk dat je een goed product krijgt waarmee je klachten ook echt worden verholpen. Er zijn veel verschillende producten op de markt, dus als er een niet helpt kun je altijd nog een ander supplement gebruiken. Als je echt ten einde raad bent en geen enkel supplement voor jou echt goed helpt is een lactose vrij dieet wel een goed idee, omdat je dan zeker weet dat je geen lactose binnenkrijgt.

Weer pijnvrij door het leven

Als het dus allemaal wel werkt is het erg fijn omdat je hierdoor weer pijnvrij door het leven kunt gaan. De vele buikpijn aanvallen zijn dan over en je kunt weer gerust buiten de deur komen en leuke dingen gaan doen. Als je een lactose vrij dieet hebt is het natuurlijk wel zaak dat je deze ook buiten de deur gaat volgen zodat je hier niet per ongeluk lactose binnen krijgt.

Reageren is niet mogelijk.