Een prepaid simkaart voor je smartwatch?

Een prepaid simkaart voor je smartwatch?

Een simkaart kun je natuurlijk in je mobiele telefoon plaatsen om te kunnen bellen, sms’en en mobiel internetten. Daar blijft het echter niet bij! Simkaarten zijn namelijk ook een goede oplossing voor andere apparaten. Zo ook smartwatches. Het is mogelijk om een prepaid simkaart in bepaalde smartwatches te plaatsen, zonder een telefoon nodig te hebben. Daarover lees je in dit artikel meer. Lees dus gerust verder!

Prepaid simkaarten voor smartwatches

Wanneer een smartwatch een simkaartslot / ingang heeft, is het mogelijk om hier een prepaid simkaart in te plaatsen. Hierdoor kun je onder andere tracken met je smartwatch, zonder dat je je telefoon nodig hebt. Ook krijg je bijvoorbeeld berichten binnen. Verder heeft een prepaid simkaart de volgende voordelen in combinatie met een smartwatch:

  • Tijdens het hardlopen kun je calorieën, hartslag, etc. bijhouden met je smartwatch. Dat is toch handiger dan je telefoon hiervoor te gebruiken. Deze zit vaak wat in de weg tijdens het sporten.
  • Je kunt muziek luisteren, bijvoorbeeld tijdens het sporten.
  • Het is makkelijk om snel je mail te bekijken, of berichten te lezen/versturen.
  • Een smartwatch met prepaid simkaart kun je voor navigatie gebruiken.
  • Met bepaalde smartwatches (waar een simkaart in is geplaatst), kun je ook bellen.

Bovenstaande én meer voordelen zorgen ervoor dat een prepaid simkaart voor je smartwatch een verstandig idee is. Ze zijn handig en makkelijk te gebruiken, waardoor het een goede vervanging van de mobiele telefoon is in bepaalde situaties.

Is een simkaart voor smartwatches voor mij geschikt?

Een simkaart voor een smartwatch is eigenlijk gewoon een prepaid simkaart. Het is dus niet anders dan een simkaart die je in je smartphone zou plaatsen. 

Of een dergelijke simkaart voor jou geschikt is, hangt er van af waar je je smartwatch voor wilt gebruiken. Sommige smartwatches hebben bepaalde functies al uit zichzelf. Wil je echter buitenshuis internet kunnen gebruiken om bijvoorbeeld je mail te bekijken op je smartwatch, of om berichtjes te versturen, dan heb je een simkaart nodig. Daarom wordt door bijvoorbeeld sporters vaak gekozen om een simkaart aan te schaffen en deze in hun smartwatch te plaatsen. Hierdoor is de mobiele telefoon ook niet in iedere situatie nodig!

Indien je interesse hebt in een prepaid simkaart voor je smartwatch, is het vooral van belang om te controleren of je smartwatch wel een simkaartslot heeft. Zo weet je zeker dat je je smartwatch met een simkaart kunt gebruiken. Tegenwoordig worden prepaid simkaarten met adapters bijgeleverd, waardoor het standaard 3-in-1 simkaarten zijn. Dat betekent dat de simkaart sowieso in de simkaartslot van je smartwatch past.

Reageren is niet mogelijk.