Hoe kan je het beste met stress incontinentie omgaan?

Hoe kan je het beste met stress incontinentie omgaan?

Wanneer je ouder wordt, kan het voorkomen dat je zo nu en dan urine loslaat. Hierdoor krijg je druppels urine in je ondergoed. Ongewenst urineverlies is niet prettig om te hebben. Vooral wanneer het op onverwachte momenten gebeurt, is het erg vervelend. Wanneer je last hebt van urineverlies terwijl je lacht, niest, hoest of tilt, dan heb je te maken met stress incontinentie. Jouw blaas kan de druk niet meer houden waardoor je urine los laat. De bekkenbodem is verzwakt waardoor de urine op zulke momenten niet tegen te houden is. Hoe je kunt omgaan met stress incontinentie, lees je in deze tekst!

Gebruik incontinentie materiaal

Als je last hebt van urineverlies, dan kan je ervoor kiezen om incontinentiematerialen te gebruiken. Incontinentiematerialen zijn erg handig voor mannen en vrouwen. Het is gemakkelijk in te brengen waardoor je geen last meer hebt van urineverlies. Je kunt dus stressincontinentie oplossen met materialen van Depend.nl. Incontinentiemateriaal zal er voor zorgen dat de urine wordt opgevangen. Hierdoor heb je geen last van ondergoed dat naar urine ruikt. Voor mensen die last hebben van onverwachte urineverlies, is dit erg fijn. Bovendien vallen de kosten van deze producten heel erg mee. 

De oorzaken van urineverlies

Er zijn veel oorzaken waardoor je urineverlies kunt hebben. Zo kan het voorkomen dat je na de zwangerschap urineverlies ervaart. Dit komt doordat de bekken zijn uitgerekt waardoor je de urine niet tegen kunt houden. Bij ouderen komt het vaak door de bekkenbodem. De bekkenbodem is zo dusdanig verzwakt waardoor je je urine niet meer goed kunt ophouden. Hierdoor kan de urine direct beginnen met lopen. Aan de verzwakking van de bekkenbodem kun je niets doen. Wanneer je op leeftijd bent, komt dit doordat je vele jaren je bekkenbodem hebt moeten gebruiken.

incontinentie

Reageren is niet mogelijk.