Hoe kies ik de beste zorgverzekering?

Hoe kies ik de beste zorgverzekering?

Het is weer december! Dat betekent niet alleen dat het tijd is voor sinterklaas en kerst, maar vooral ook dat het weer tijd is om over te stappen naar een andere zorgverzekering! Op dit moment voeren veel zorgverzekeringen grote campagnes om ervoor te zorgen dat iedereen overstapt naar een andere zorgverzekering. Maar hoe kies je eigenlijk een zorgverzekering? Wat zijn de verschillen tussen de zorgverzekering?

Alle zorgverzekeringen op een rij

Bij het zoeken naar een zorgverzekering is het belangrijk om eerst alle mogelijke zorgverzekeringen naast elkaar te zetten. Dat hoef je gelukkig niet zelf te doen! Er bestaan websites waarop alle zorgverzekeringen naast elkaar worden gezet. Neem bijvoorbeeld de website ziektekosten2017.nl. Op deze website vind je een vergelijker waar zorgverzekeringen in opgenomen zijn. In deze ziektekosten vergelijker selecteer je wat je zoekt in een zorgverzekering en vervolgens verschijnen de zorgverzekeringen die aan jouw criteria voldoen! Kies voor de goedkoopste of juist de verzekering met de hoogste beoordeling en sluit hem gemakkelijk af.

Vrije zorgkeuze, eigen risico en aanvullende verzekeringen

Bij het afsluiten van een zorgverzekering moet je een aantal keuzes maken. Zo verschillen de zorgverzekeringen onderling in prijs en aanbod van zorg. Een goed punt om op te letten is in hoeverre de zorgverzekering vrije zorgkeuze aanbiedt. Wil je zorg kunnen ontvangen van alle zorginstanties in Nederland? Kies dan voor een zorgverzekering met vrije zorgkeuze. Als een zorgverzekering dat niet heeft, dan krijg je te maken met zorgverzekeraars die alleen zorg willen vergoeden van instanties waar zij contracten mee hebben. Als je niet vaak zorg gebruikt, dan kan dit geen probleem vormen en is het prima om te kiezen voor een zorgverzekeraar waarbij dit niet zo is. Op de website ziektekosten2017.nl vind je verschillende zorgverzekeringen met een vrije zorgkeuze.

Naast de vrije zorgkeuze is het belangrijk om na te denken over hoe hoog je je eigen risico wil zetten. Hoe hoger je het eigen risico zet, hoe lager je premie wordt. Dit betekent echter wel dat je meer zelf moet betalen voordat zorg vergoed wordt. Ook hiervoor geldt dat als je weinig zorg gebruikt, dit een goede optie kan zijn omdat de premies lager liggen. Hier is echter wel een risico aan verbonden, want bij onverwachte ziektekosten kan een hoog eigen risico uiteraard niet gewijzigd worden.

Ook is het goed om na te denken over eventuele aanvullende verzekeringen. Bij een aanvullende verzekering krijg je bijvoorbeeld extra fysiotherapie of tandartskosten vergoed. Er zijn veel verschillende aanvullende verzekeringen. Vaak kan je op basis van je verbruikte zorg van het voorgaande jaar bekijken wat je nodig gaat hebben aan aanvullende verzekeringen.

Wij wensen je heel veel succes met het kiezen van een juiste zorgverzekering!

Reageren is niet mogelijk.