Letselschade door dieren

Letselschade door dieren

Ze zeggen wel, dat het niet uitmaakt of je door de hond wordt gebeten of door de kat. Dat klopt op zich wel, maar het ligt er wel aan of dat dier via zijn baasje goed verzekerd is! Want als je door een hond gebeten wordt en je loopt letsel op (meestal geneest een wond heel slecht), dan wil je de letselschade wel kunnen claimen. Dan is het wel fijn als de baas verzekerd is voor de hond. Dat kan via de normale aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP).

Ook paarden kunnen ernstig letsel veroorzaken. Als dat paard jouw eigendom is, dan heb je over het algemeen geen mogelijkheid om de schade te claimen. Maar als het paard van een ander is (ook van de manege waar je rijdt), dan bestaat er een grote kans dat de schade kan worden geclaimd.

Indien er letsel is door een trap of val van een paard van een manege, dan gaat de rechter altijd uit van een eigen keuze om op het paard te klimmen. Er wordt dan ook een eigen schuld toegepast, waardoor in beginsel maar 50% van de letselschade hoeft te worden betaald.

Reageren is niet mogelijk.