Oorzaken van een laag libido bij vrouwen

Oorzaken van een laag libido bij vrouwen

Veel vrouwen hebben een lager libido dan mannen. Dit kan wel eens vervelend zijn in een relatie. Vaak zijn er wel verklaringen voor. Ook zijn er een oplossingen voor.

De oorzaak die er vaak het meeste invloed op heeft is stress. Als een vrouw veel stress ervaart maakt zij een hormoon aan, dit heet cortisol. Door een erg hoog cortisolgehalte neemt het testosterongehalte in een vrouw af. Dit is ook bij een vrouw het hormoon wat zorgt voor een hoger libido.

Overgewicht

Een andere oorzaak is overgewicht. Buiten dat het zowel fysiek als psychisch ongezond is, heeft het ook veel invloed op je lipido. Door meer vet maak je een hormoon wat testosteron aantrekt ook meer. Hierdoor kan het testosteron niet doen waar het eigenlijk voor is en kan dit hormoon het libido niet hoog houden. Ook is het zo dat veel vrouwen met overgewicht zich niet fijn voelen in hun eigen lijf. Door de onzekerheden die ze hebben voelen ze zich niet sexy. Dat heeft ook geen goede invloed op het libido.

Iets waar je zelf weinig invloed op hebt, maar ook veel kan doen met je libido is medicatie. Sommige soorten medicatie zorgen ervoor dat je libido enorm veel daalt. Daar zul je niet veel aan kunnen veranderen.

Sporten kan helpen

Sporten is iets wat kan helpen. Je zult er fitter lichaam van krijgen waardoor je zelfbeeld verbeterd. Als je een krachtsport gaat doen waarbij je spieren opbouwt kan dat ook invloed hebben op je libido. Door spieren aan te maken heb je hormonen zoals testosteron nodig. En zoals eerder gezegd heeft dat veel invloed op je libido, dus veel testosteron zal ook zorgen voor een hoger libido.

Iets anders wat kan helpen bij het libido verhogen vrouw is pillen slikken die daarbij helpen. Ze zijn gemaakt op natuurlijke basis en helpen veel vrouwen bij een laag libido.

Reageren is niet mogelijk.