Veel voorkomende kwaaltjes in de winter

Veel voorkomende kwaaltjes in de winter

Het is nou eenmaal zo. In de winter lopen we meer virussen en kwaaltjes op dan in de zomer. Hartstikke vervelend natuurlijk, maar wat doe je er aan? In dit artikel zullen een aantal veelvoorkomende kwaaltjes worden besproken en daarbij zullen ook tips worden gegeven om deze ietwat te verminderen of te verhelpen.

winter

Last van de keel

De koude lucht in de winter kan keelpijn veroorzaken. Het is een hartstikke naar gevoel. Vaak is het lastig om te eten, omdat slikken zeer doet. Het vervelende is, is dat je keelpijn niet gemakkelijk kan verhelpen. Vaak verdwijnt de keelpijn na 10 tot 12 dagen. In de tussentijd kun je, om de pijn ietwat te verzachten, keelsnoepjes nemen en koud water drinken. Door deze twee te af te wisselen, maak je de keelpijn wat dragelijker.

Kapotte lippen

Door droge en koude lucht in combinatie met zonlicht kun je last krijgen van droge lippen. Dit kwaaltje komt veel voor op de wintersport, maar natuurlijk ook in eigen land als het zonnetje schijnt. Wat kun je hier tegen doen? Het beste wat je kunt doen tegen droge lippen is het vet houden. Door er vaseline of lippenbalsem op te smeren houd je de lippen vettig en zal het helingsproces sneller gaan, doordat de lippen niet telkens weer “breken”.

Probeer je lippen niet nat te maken met je tong! DIt zorgt eventjes voor een verlichtend gevoel, maar helpt zeker niet mee met de genezing. Het maakt het juist alleen maar erger.

Snotneus

Verkoudheid is een veelvoorkomende kwaal in de winter en kan erg vervelend zijn. De meest voorkomende kwaal bij verkoudheid is een snotneus en die kan erg op je zenuwen werken. Elke minuut je neus ophalen of snuiten… Bij een verkoudheid zijn de slijmvliezen ontstoken en heb je last van een virus. Maar wat doe je ertegen? Eigenlijk niet veel. Er zijn niet echt medicijnen tegen verkoudheid, je moet gewoon uitzieken. Wel kun je, om de snotneus ietwat te remmen, gebruikmaken van neusspray of druppels.

Reageren is niet mogelijk.