Voetbalblessures voorkomen

Voetbalblessures voorkomen

Voetbal is tegenwoordig een van de grote sporten van Nederland. Jij doet wellicht ook aan voetbal, of het nou gaat om recreatie voetbal of competitie voetbal. Dit kan natuurlijk op het veld maar ook gewoon in de zaal. Een nadeel aan voetbal is echter dat hier vaak veel blessures bij komen kijken. Vooral mensen die ouder zijn dan 18 jaar lopen steeds meer tegen blessures aan. Dit heeft meerdere oorzaken. Voetbal gaat tegenwoordig bijvoorbeeld steeds harder, waardoor er meer overtredingen worden gemaakt op het veld. Ook wordt er tegenwoordig steeds vaker en harder getraind. Trainers vergen steeds meer van hun spelers, wat soms vaak averechts kan werken. Spelers kunnen overbelast raken waardoor zij juist blessures oplopen. Sommige spelers raken soms zo zwaar geblesseerd, dat zij voor de rest van hun carrière een kniebrace moeten dragen.

Andere oorzaken van blessures

Een van de grootste oorzaken van deze tijd is in de vorige alinea nog niet vermeld. Voetballers spelen tegenwoordig niet meer alleen op natuurgras, maar er wordt ook steeds meer gebruikt gemaakt van kunstgras. Dit is een van de grootste veroorzakers van blessures van voetbal. Door het kunstgras kunnen voetballers niet snel draaien op het veld, waarbij zij blijven steken in het veld en bijvoorbeeld hun knie verdraaien. Hierbij kunnen ze hun kruisbanden in- of afscheuren waardoor zij voor de rest van het seizoen zijn uitgeschakeld. Dit is dan ook een van de grootste angsten van een voetballer, een zware knieblessure. Maar wanneer je momenteel als last hebt van een lichte knieblessure, kan je voorkomen dat dit verergert. Denk bijvoorbeeld aan een kniebrace die voor verlichting en ondersteuning zorgt tijdens het sporten.

Voorkomen van blessures

Zoals hierboven al is beschreven kan een kniebrace voor verlichting en ondersteuning zorgen bij het sporten. Daarbij zorgt een kniebrace voor pijnvermindering en kan het zwellingen in de knie voorkomen. Vooral wanneer jij nu al last hebt van jouw knie, of recent al een zware knieblessure hebt gehad, is het belangrijk dat je je knie ondersteund. Je moet er toch niet aan denken dat je 9 maanden moet revalideren omdat je kruisbanden zijn afgescheurd. Wacht daarom niet langer, en ga op zoek naar een geschikte kniebrace.

Reageren is niet mogelijk.