Waar moet je op letten bij het vergelijken van uitvaartverzekeringen?

Waar moet je op letten bij het vergelijken van uitvaartverzekeringen?

Het hebben van een goede en betaalbare uitvaartverzekering is enorm belangrijk. Als jouw tijd gekomen is, wil je je nabestaanden namelijk niet opzadelen met een torenhoge rekening voor de uitvaart. Als je tenminste een beetje fatsoen hebt en het beste voorhebt met je naasten. Een passende uitvaartverzekering zoeken met een goede dekking is daarom geen sinecure. Maar hoe kies je op een handige manier een inhoudelijk passende en financieel aantrekkelijke begrafenisverzekering of crematieverzekering uit? Waar moet je precies op letten als je potentiƫle uitvaartverzekeringen met elkaar vergelijken gaat? In dit artikel lees je op deze vragen het antwoord!

Zet je wensen op een rijtje

Een eerste punt van aandacht bij het vergelijken van uitvaartverzekeringen is om van tevoren jouw precieze wensen goed op een rijtje te zetten. Als je duidelijk hebt wat je wel en niet wilt tijdens je uitvaart, kun je een stuk eenvoudiger bepalen welke uitvaartorganisatie jouw laatste wensen goed kan invullen. Een slimme manier om niets te vergeten, is om een checklist te maken met mogelijkheden en die voor jezelf af te vinken. Wil je een begrafenis, een crematie, wie zijn er welkom, hoe zien de versnaperingen eruit en welke muziek moert er al dan iet gedraaid worden? Hoe moet het rouwvervoer ingevuld worden en moet er een kerkelijke afscheidsdienst komen? Dit soort wensen kun je in de checklist vermelden, zodat jouw begrafenis of crematie perfect verzorgd kan worden volgens jouw wensen.

Vergelijk op polisvoorwaarden

Een tweede aandachtspunt om op te letten als je uitvaartverzekeringen vergelijken gaat, is om de polisvoorwaarden goed naast elkaar te leggen. Uiteraard is het hierbij van belang om ook de kleine lettertjes goed te lezen. Let bij het doorlezen van de voorwaarden goed op welke rechten en plichten je hebt als verzekerde. Verder is het slim om te bepalen tot welke leeftijd je kinderen mee zijn verzekerd in jouw polis.

Een natura of een kapitaal uitvaartverzekering?

Het type uitvaartverzekering waarvoor je kiest, is ook iets om op te laten. Zo kun je bijvoorbeeld gaan voor een natura uitvaartverzekering of een kapitaal verzekering. Bij een natura verzekering wordt alles rond de uitvaart van tevoren vastgelegd en door het uitvaartbedrijf verzorgd. Bij dit type verzekering hoeven je nabestaanden niet veel te organiseren. Een andere populaire keuze is een kapitaal verzekering. Hierbij wordt er een gespard bedrag aan je nabestaanden uitgekeerd, waarmee ze zelf (volgens jouw wensen) de uitvaart kunnen verzorgen.

Een vergelijkingssite kan ook helpen

Besparen op een uitvaartverzekering kun je slim doen door diverse aanbieders te vergelijken via een vergelijkingssite. Kies voor een betrouwbare online uitvaartverzekering vergelijker die eerlijk vergelijkt op inhoud, prijs en kwaliteit. Het mooie van verzekeringen vergelijken via een onafhankelijke vergelijkingssite, is dat je de beste en voor jou meest voordelige deal kunt vinden zonder dat je op de kwaliteit hoeft in te teren. Stel bijvoorbeeld dat je jaarlijks enkele tientallen euro’s kunt besparen op je begrafenisverzekering of crematieverzekering, dan scheelt je dit een hoop geld. Geld dat je vast wel beter kunt besteden, toch?!

 

Reageren is niet mogelijk.