groene smoothies en recepten

groene smoothies en recepten

Als je naar het aanbod van groene smoothie recepten kijkt, zul je opmerken dat er veel verschillende soorten recepten zijn te vinden. Je kunt het eigenlijk zo gek niet bedenken of je kunt het wel maken met de voedingsmiddelen die je kunt gebruiken. Dat is ook de kracht van Paleo, want je kunt allerlei combinaties maken, zolang je maar voldoende varieert. Men raadt doorgaans aan om veel vis, gevogelte, onbewerkt vlees, groenten, fruit, zaden en noten te gebruiken.

Eigen smoothies in huisheerlijke groene smoothies

Het zijn niet alleen maar gezonde dingen, want er zijn ook leuke snacks te maken. Zo kun je bijvoorbeeld chips uit de steentijd maken. Hiervoor heb je 1 bakbanaan nodig, 1 rode biet, 1 winterwortel, 1 knolselderij, kruiden (ras al hanout), 1 bastaat, kokosboter of olijfolie. Als eerst schil je de banaan en de wortel en knollen. Doe dit in dunne plakjes. Je kunt bijvoorbeeld een kaasschaaf gebruiken om zo dun mogelijke plakjes te krijgen. Hoe dunner, hoe knapperig. Als je alles in dunne plakjes hebt gesneden, kun je ze in de pan doen. Doe flink wat olie in de pan, zodat de chips mooi kunnen frituren.

Daarna verhit je de olie, maar doe het ook niet te heet, want zo krijg je chips die donker en bitter is. Frituur ook niet te veel chips. Het frituren duurt ongeveer een aantal minuten. Omdraaien is tussentijds ook noodzakelijk. De precieze baktijd en temperatuur bepalen is vaak zelf even uitvogelen, maar eenmaal je de smaak te pakken hebt, kun je zelf overheerlijke snacks maken. Laat de chips na het bakken even afkoelen en uitlekken, doe dit op keukenpapier.

Beweging en groene smoothies

Veel beweging is niet eens zozeer noodzakelijk als je wilt afvallen. De Paleo leefstijl is vaak al voldoende, maar dit betekent wel dat je je vaak wel strikt dient te houden aan alle voorgeschreven ‘regels’. Dat maakt het misschien lastig om volledig over te stappen op deze leefstijl.

Voor meer over groene smoothies, http://www.dieetuniversiteit.nl/afvallen-dieet-groene-smoothies-recepten/

Reageren is niet mogelijk.