De geheimen van de proteïne shakes

De geheimen van de proteïne shakes

Wanneer je een eiwitdieet / proteïne dieet volgt heb je misschien wel eens gehoord van proteïne shakes. Dit zijn drankjes die je kant- en klaar koopt of die je zelf mixt met behulp van poeder dateiwitdieet met water wordt aangelengd. Er zijn zelfs speciale proteïne shakers op de markt om het klaarmaken van de drankjes in poedervorm te vergemakkelijken. Even voor de goede orde: Proteïnen is een andere naam voor eiwitten. Dus een proteïne dieet is hetzelfde als een eiwit dieet. Een proteïne dieet wordt gevolgd door mensen die hun vetweefsel willen laten slinken en meer spierweefsel willen kweken.

Proteïne dieet niet alleen voor bodybuilders

Een proteïnedieet wordt heus niet alleen gevolgd door bodybuilders en krachtsporters, hoewel zij wel veel baat hebben bij het innemen van extra veel eiwitten. Deze zorgen er namelijk voor dat spieren na een grote inspanning sneller herstellen. Tijdens het trainen of een evenement treden er namelijk kleine beschadigingen in de spieren op. Ons lichaam herstelt die schade, en extra eiwitten kunnen daarbij helpen. Daarom nemen sporters vaak kort voordat zij een prestatie moeten leveren een lichte, eiwitrijke maaltijd. Maar niet alleen topsporters hebben baat bij extra eiwitten. Ook als je als niet fanatieke sporter een paar kilo wilt afvallen is eiwitrijk eten een prima manier om dat te bereiken.

Zie de link voor een eiwitdieet speciaal voor jou op maat http://www.dieetuniversiteit.nl/eiwitdieet-recepten-ervaringen/

Er zijn verschillende proteïne diëten

Wanneer je een proteïne dieet wilt volgen zijn er verschillende mogelijkheden. Je kunt zelf aan de slag gaan met het samenstellen van een dag- of weekmenu. Daarbij moet je wel goed opletten dat je gevarieerd eet. Naast eiwitten heeft je lichaam ook vetten en koolhydraten nodig om goed te kunnen presteren. Deze voedingsstoffen kun je dus niet zomaar schrappen. Je kunt op het internet diverse weekmenu’s vinden als je een proteïne dieet wilt gaan volgen. Er zijn ook bekende diëten die hierop zijn gebaseerd, zoals het dieet van Dr. Frank en het over de hele wereld bekende Atkins dieet.

Reageren is niet mogelijk.