Liefde voor jezelf

Liefde voor jezelf

Voor veel vrouwen op jonge leeftijd is het wel eens lastig om van jezelf te houden. Dat is natuurlijk een lastige situatie, maar in veel gevallen is er toch een positieve uitweg om jezelf beter te voelen en meer van jezelf te houden. Veel dames kampen met onzekerheid, terwijl dat helemaal niet nodig is. In dit artikel lees jij een paar trucjes om van jezelf te leren houden.

Wees jezelf

Een van de grootste cliché adviezen die je maar kan krijgen is ‘Wees jezelf’. Dat is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Veel mensen, waaronder jonge vrouwen, zijn bang dat ze niet goed genoeg zijn voor de maatschappij wanneer ze zichzelf zijn. Dit is natuurlijk lariekoek. Mensen houden ervan als ze met mensen zijn die lekker hunzelf kunnen zijn. Het zorgt er namelijk voor dat je niet de constante druk hebt dat je het beste van jezelf moet zijn.

Alles loslaten en genieten

Iets wat heel belangrijk is voor jezelf is genieten. Dat kan alleen, met wat vriendinnen of met je partner. Alles lekker loslaten en genieten het moment is een manier om de alledaagse zorgen te vergeten. Genieten is een vrij relatief begrip en iedereen vult dat anders is. Jij als lezer kiest bijvoorbeeld voor een erotische massage voor vrouwen, een dagje naar de dierentuin, het huis eens een flinke poetsbeurt te geven, een lekkere picknick of heerlijk op de bank een Netflix film aan te zetten met wat lekkers erbij.

Leven in het nu

Voor veel mensen zou dit best vaag klinken, maar iets wat zeker helpt is het leven in het nu. Het verleden is geweest en daar moet je niet in blijven hangen. Tuurlijk mag je soms terugdenken aan de mooie momenten. De kunst is alleen om niet in het negatieve van je verleden te blijven hangen. Vergelijk jezelf niet met een ander hoe die het heeft beleefd. Iedereen staat er op een andere manier in. Zolang jij maar weet wat goed voor je is en goed voelt. Het gaat immers om jou en niet om de andere mensen.

Kijk naar jezelf

Ook een van de vele tips is natuurlijk de ‘Kijk naar jezelf’. Zie je mensen op Instagram met het perfecte plaatje, het mooie lichaam, het perfecte hoofdje en een fantastische levensstijl? Denk dan niet meteen dat jij dan een flop bent. Veel op sociale media is geen goed reflectie van de werkelijkheid. Jij bent mooi zoals je zelf bent en daar komt weer het stukje ‘houden van jezelf’. Zolang jij houd van jezelf en van wie je bent als persoon, is er niemand die je tegenhoudt. Wil je nou meer van dit soort blogs lezen? Kijk dan eens op Dusk Magazine. Een online magazine vrouwen.

Reageren is niet mogelijk.