Een levenstestament is erg belangrijk

Een levenstestament is erg belangrijk

Het hebben van een levenstestament kan erg belangrijk zijn. Al helemaal als je al wat ouder wordt. Een levenstestament kan er namelijk voor zorgen dat er op cruciale momenten snelle beslissingen gemaakt kunnen worden. Het kan rust geven om dit alvast te regelen.

Wat verandert er met een levenstestament

Als je een levenstestament opstelt is het zo dat je van te voren al bedenkt aan wie jij belangrijke keuzes wilt overlaten. Een levenstestament wordt namelijk gebruikt in situaties waar jij niet meer voor jezelf kunt bepalen wat het beste zal zijn. Het kan zijn dat je een ziekte krijgt waardoor je te maken krijgt met geheugenverlies, dan is het fijn als er iemand is die weet wat je altijd wilde en dit dan ook mag regelen. Een levenstestament wordt ook gebruikt als je bijvoorbeeld in een ongeluk bent beland en nu in coma ligt. De keuzes die dan gemaakt moeten worden, worden dan gedaan door degene die jij zelf hebt aangewezen. Als je geen levenstestament hebt en je komt in zo’n soort situatie moet er eerst een uitspraak worden gedaan door een rechter wie zeggenschap over jou krijgt. Dit kan altijd een tijd duren die er misschien niet is. Daarom is het fijn om dit al op tijd geregeld te hebben.

Hoe stel je een levenstestament op

Levenstestament wordt opgesteld bij een notaris, hetzelfde als een testament. Een levenstestament is geldig tot je bent overleden, dan gaat het testament weer op. In je levenstestament kun je alles op laten stellen wat je maar wilt. Het belangrijkste is dat je een naam opgeeft van iemand die de keuze voor jou mag maken. Doordat je dit al op tijd zelf doet hoeft niemand anders dit te doen die misschien een andere keuze zou maken dan dat jij zelf zou willen.

Levenstestament

Reageren is niet mogelijk.