Pre employment screening in de zorg

Pre employment screening in de zorg

Als je in de zorg wilt werken, dan is het van belang dat je gaat solliciteren. Doordat je met andere mensen gaat werken, dien je een pre employment screening te ondergaan. Dit is in veel gevallen namelijk verplicht. Hiermee wordt er voorkomen dat de verkeerde mensen werkzaam zijn in de zorg. Als je in de zorg wilt werken, dien je ook altijd een VOG te kopen. Zo weet de werkgever dat jij werkzaam mag zijn in de zorg. Als je de VOG niet krijgt, zal je helaas niet mogen werken in de zorg.

Wat is een pre employment screening?

Wanneer je een pre employment screening moet ondergaan, betekent dit dat je achtergrond gecheckt wordt. Bij banken en financiƫle instellen is het ook verplicht om een pre employment screening uit te voeren. Wanneer je gaat solliciteren, zal dit ook aangegeven worden in de vacature. Hier zal je dan kunnen zien dat je eerst gecontroleerd wordt voordat je aangenomen wordt. Heb je niets fout gedaan? Dan hoef je je geen zorgen te maken. Dan zal je namelijk door de screening heen komen. Wanneer je wel iets fout hebt gedaan, zal je wellicht niet door de screening komen en kun je helaas niet werken in de zorg.

Verkeerde mensen uit de praktijk houden

Doordat het bedrijf een screening laat uitvoeren, wordt er voorkomen dat er werknemers worden aangenomen die een risico vormen voor het bedrijf. Deze mensen kunnen wellicht een verkeerde bedoeling en daarmee schade aanrichten. Als je in de praktijk werkt, is het handig om de juiste mensen binnen het bedrijf te hebben. Dit zal er namelijk voor zorgen dat het bedrijf goed draait. Pre employment screening is niet zo hevig als het klinkt. Het is een vrij basic onderzoek waarbij er naar enkele zaken uit je verleden wordt gekeken.

Reageren is niet mogelijk.