Rode wijn, Zinfandel, Saviovese en Barbera

Rode wijn, Zinfandel, Saviovese en Barbera

In dit artikel ga ik het hebben over 3 verschillende soorten rode wijn. Ik wil het gaan hebben over de Zinfandel die voornamelijk uit Californië komt. De Sangiovese die naast Californië ook in de regio Toscane voorkomt. En ten slot ga ik het hebben over de wijnsoort Barbera.

Zinfandel

rode wijn(Zin-fan-dell) Misschien wel het meest veelzijdige rode wijn van druiven van de wereld, wordt allemaal gemaakt van blush wine (White Zinfandel), rijke, zware rode wijnen.

Deze rode wijn gaat goed gepaard met een paar gerechten. Deze gerechten dienen zeer vers te zijn, hierdoor komt de zwaarte van deze wijn goed naar voren. Daarnaast is het lekker bij pasta met tomatensaus, pizza en gegrild en gebarbecued vlees.

Deze rode wijn komt veel vooral voor in Californië, en Zinfandel (Is afkomstig uit Italië ,waar het Primitivo wordt genoemd).

Typische smaak van deze wijn: vaak een pittige smaak met bessen en peper.

Sangiovese

(San-gee-oh-ve-zee) is lekker om te drinken bij een goede keuze voor Italiaanse en andere mediterrane gerechten.

Districten waar deze wijn veelal voorkomt: Sangiovese produceert Chiantis, deze komt uit de regio Toscane van Italië. Daarnaast komen er goede wijnen uit Californië.

Typische smaak van Sangiovese: de primaire stijl is medium met verse bessen en een pruimen smaken.

Barbera

Deze wijnsoort komt van de Barbera wijnstok. Je spreekt het uit als Bar-bear-a. Deze Barbera is lang niet zo populair als de Merlot. Toch heeft het een aantal vergelijkbare kenmerken.

Deze rode wijn is lekker in combinatie met de volgende gerechten: Barbera wijnen zijn veelzijdig: deze wijn kan bij bijna alle gerechten worden geserveerd, waaronder gerechten met tomaten sauzen.

Districten waar deze wijn veelal voorkomt: een klassieke rode wijn van Italiaanse afkomst. Daarnaast komt deze veel voor in Californië.

Typische smaak van deze Barbera: sappige zwarte kersen en fruitige pruimen, een zijdezachte textuur en een uitstekende zuurgraad.

Reageren is niet mogelijk.