Deze punten worden vaak vergeten bij een uitvaart

Deze punten worden vaak vergeten bij een uitvaart

Het regelen van een uitvaart is enorm persoonlijk. Afhankelijk van hoe de overledene in elkaar zat kun je invullen geven aan het laatste afscheid. Vaak is het zo dat de overledene van te voren bepaalde wensen doorgeeft, maar het kan ook voorkomen dat de persoon in kwestie dit niet doet. In dat geval is het aan de nabestaanden om invulling te geven aan de uitvaart. Er moeten dan behoorlijk veel (lastige) beslissingen worden gemaakt, waar lang niet alle nabestaanden zelf antwoord op kunnen geven. In zo’n geval is het verstandig om een samenwerking aan te gaan met een uitvaarthulp. Zij staan klaar om je te helpen met al je vragen omtrent het regelen van de uitvaart, en alles wat er bij komt kijken.

Maak het eigen

Een uitvaart kun je regelen aan de hand van een uitvaart checklist, maar wanneer je dit doet wordt het al snel onpersoonlijk. Je kunt een checklist daarom het best gebruiken als handvat zodat je geen belangrijke details vergeet. Zorg dat de uitvaart in het teken van de overledene staat en al zijn/haar favorieten. Denk bijvoorbeeld aan bepaalde muziek, bloemen etc. Door zelf invulling te geven aan dit soort mogelijkheden zorg je er voor dat de uitvaart tot in de puntjes is verzorgd en dat je nog een laatste keer je eer bewijst aan de overledene.

Het kostenplaatje

Iets waar veel mensen niet direct aan denkt is dat het verzorgen van een uitvaart ook kosten met zich mee brengt. Ben je beperkt door een budget? Maak dit dan zeker bespreekbaar met de uitvaartverzorging waar je mee samenwerkt. Door hier rekening mee te houden kan het zijn dat je bepaalde beslissingen de andere kant op moet laten vallen om de uiteindelijke prijs binnen het budget te kunnen houden. 

Afbeeldingsresultaat voor uitvaart bloemen

Reageren is niet mogelijk.