Reiki

Reiki

Reiki, een alternatieve behandelmethode, werd ontwikkeld door de Japanner Mikao Usui. Reiki, of universele energie wordt via de handen van de reikibeoefenaar doorgegeven. Het lijkt simpel, maar dit is het echter niet. Om reikibeoefenaar te worden, dien je een opleiding te volgen. Hierbij kan je drie graden volgen waarbij je steeds verder gaat in overdracht en kanalisering van energie. De derde en hoogste graad die je kan behalen is die van reikimeester.

Reiki 5 hoofdregels

Niet enkel de kennis van energie werd door Usui onderwezen. Hij onderrichtte ook een levensfilosofie die bestaat uit 5 leefregels: vandaag ben ik niet boos, vandaag maak ik me geen zorgen, vandaag ben ik dankbaar, vandaag ben ik toegewijd, vandaag ben ik vriendelijk tegen iedereen. Deze 5 regels worden de principes van reiki genoemd. Vanwege verschillen in vertaling kan het zijn dat er variatie is in de principes.

 

Reiki levensenergie

De universele levensenergie is een helende energie die een positieve invloed heeft op disbalans in ieder deel van mens, dier en plant. De doorgegeven energie werkt in op de energiebanen en chakra’svan het lichaam. Meestal wordt reiki toegepast op fysieke, emotionele, mentale en spirituele klachten. Om een reikibehandeling te ondergaan, dien je als klant niet uit de kleren. Via handoplegging wordt de energie door de kleding door gegeven. Hierbij werkt de reikibeoefenaar als een soort tussenpersoon. Hij of zij zorgt dat de universele energie via de handen wordt doorgestuurd. Vindt de klant zich ongemakkelijk bij directe aanraking, dan kan de beoefenaar de handen enige centimeters boven het lichaam houden. De energetische inwerking die dan volgt op de energiebanen en chakra’s zorgt voor een aangenaam gevoel van rust, dat nog lang na de behandeling aanwezig kan blijven. Reikibeoefenaars geven door middel van oefeningen een deel van hun kennis door, zodat je als klant zelf thuis reiki kan gebruiken.

Reageren is niet mogelijk.