Wanneer ga je naar een fysiotherapeut?

Wanneer ga je naar een fysiotherapeut?

Een zware workout gehad of net iets te zwaar gewicht getild met vervolg een pijnlijke rug of een spier wat verrekt is, niet fijn. Een verrekte spier of een pijnlijk lichaam gedeelte heeft gelijk veel invloed op het dagelijks leven, de kleinste acties zoals een bord tillen, een stoel verschuiven of iets pakken kan al heel erg pijn doen qua beweging.

Fysiotherapeut

Als de pijn aantal dagen blijvend is en u er nog steeds heel erg last van heeft, is het mogelijk om naar een fysiopraktijk te gaan. Een fysiotherapeut is gespecialiseerd in spieren en gewrichten die beschadigd zijn. Hij kan uw pijn verminderen of verwijderen door op bepaalde plekken waar u last heeft overheen masseren zodat de pijn verminderd of weg trekt. Een fysiotherapeut kan ook u bepaalde oefeningen aanleren en geven om te doen zodat de pijn ook weg trekt of zodat uw spieren aan de oefening die u gedaan heeft gewend raakt.

Het kan zo zijn dat u een hele normale beweging heeft gemaakt, maar dat uw arm spier bijvoorbeeld niet lang genoeg is en eigenlijk wat meer uitgerekt moet worden, zodat u er geen last van hebt bij de normaalste oefeningen. De fysiotherapeut kan dan voorleggen om elke dag een bepaalde oefening te doen zodat uw armspier langzaam opgerekt raakt.fysiotherapeut

Wanneer een fysiotherapeut inschakelen?

Weet u niet goed wanneer u wel of niet naar een fysiotherapeut moet stappen ?

Het is heel simpel, heeft u langer dan 3 dagen hevige pijn aan een bepaalde plek op uw lichaam en trekt het maar niet weg ? het is verstandig om dan een fysiotherapeut in te schakelen, hij kan dan naar uw kwaaltje kijken en kijken wat er aan de hand is en of er iets aan de hand is en als er iets aan de hand is kunt u fysiotherapie volgen. Bij kortdurige pijn waarvan u denkt dat het wel wegtrekt, is het niet nodig om naar een fysiotherapeut te stappen.

Reageren is niet mogelijk.