Huidveroudering tegengaan door botox of fillers te gebruiken

Huidveroudering tegengaan door botox of fillers te gebruiken

In de strijd tegen de effecten van huidveroudering, waaronder rimpels en fijne lijntjes, wordt er meestal gebruik gemaakt van botox of fillers. Deze oplossingen worden ook wel injectables genoemd. Dit is de verzamelnaam voor behandelingen waarbij de uitstraling en/of vorm van het gezicht wordt veranderd middels inspuiting van een substantie. Een veelgestelde vraag met betrekking tot injectables is de volgende: wat is het verschil tussen botox en fillers? Hoewel beide injectables een verschillende werking hebben, zijn er ook een aantal overeenkomsten. Zo zijn het minimaal invasieve procedures, welke als alternatieven voor chirurgische ingrepen dienen. Ze kunnen dan ook de noodzaak voor een facelift uitstellen. Met zowel botox als fillers kan een natuurlijk resultaat worden bereikt. Het kan zijn dat er binnen de maand na de inspuiting een kleine retouche nodig zal zijn. Dit zijn de overeenkomsten, maar wat zijn nu de verschillen?

 Huidveroudering tegengaan door botox

Over botox in Groningen

Botox wordt ook wel met de term botuline toxine aangeduid. Deze injectable zorgt ervoor dat je spieren tijdelijk ontspannen. Hierdoor zullen de fijne lijntjes en rimpels in je gezicht minder zichtbaar zijn wanneer je je gezichtsspieren aanspant. Met een heel dun naaldje wordt botox ingespoten in de spiertjes die rimpels of fijne lijntjes in je gezicht veroorzaken. Zo wordt botox bijvoorbeeld toegediend in de kraaienpootjes, de fronsrimpel en voorhoofdsrimpels. Maar wist je dat het ook hulp kan bieden bij migraine, overmatig zweten, tandenknarsen en afhangende mondhoeken? Er zijn allerlei praktijken waar je terecht kunt. Je kan bijvoorbeeld botox in Groningen laten zetten. 

 

Over fillers in Groningen

Een filler wordt, eveneens als botox, aangebracht met een heel dun naaldje. Deze prikjes zijn amper voelbaar dankzij de verdoving die in het product is verwerkt. Fillers op basis van hyaluronzuur zorgen voor een natuurlijk resultaat. Deze stof is van nature aanwezig in onze huid en zorgt ervoor dat onze huid soepel en veerkrachtig blijft. Naarmate we ouder worden, neemt de aanmaak van dit stofje af waardoor je huid slapper wordt en er bijvoorbeeld rimpels ontstaan. Fillers worden onder andere toegediend om diepere rimpels op te vullen, jukbeenderen te liften, lippen te vergroten en gezichtscontouren te verbeteren. Zo kun je met fillers bijvoorbeeld lippen, de neuslippenplooi en denkrimpels opvullen. Het effect van een filler houdt doorgaans zo’n 8 tot 12 maanden aan. U kunt uw fillers in Groningen maar ook op andere plekken laten zetten. 

 

De verschillen

Naast enkele overeenkomsten, zijn er dus ook enkele verschillen tussen de beide injectables te benoemen. Het grootste verschil tussen beide is dat Botox ervoor zorgt dat je spieren zich ontspannen waardoor rimpels minder zichtbaar zijn, terwijl fillers rimpels of fijne lijntjes  opvullen. Het doel van de injectables verschilt dus wel degelijk. Fillers worden gebruikt ter behandeling van diepe rimpels of volumeverlies, terwijl botox een preventieve werking tegen diepe rimpels biedt. Botox en fillers worden voor verschillende cosmetische problemen ingezet. Wanneer je rimpels of andere problemen hebt waarvan spieren de oorzaak zijn, dan is botox de beste oplossing. Heb je echter diepere rimpels waarvan de oorzaak de afname van collageen is, dan zijn fillers juist de beste keuze.

Reageren is niet mogelijk.