Wat betekend VPS precies?

Wat betekend VPS precies?

Als eerste staan de letters VPS voor virtual private server. Dit is dus heel simpel gezegd een server die je voor virtuele eigen gebruik gebruikt. Hierbij kun je dus bijvoorbeeld denken aan een server die op een bepaalde locatie binnen het bedrijf staat en wordt gebruikt. Zo heb je bijvoorbeeld bij grote bedrijven een grote fysieke server ergen in een hoofdgebouw staan en zijn de andere locaties onder verdeeld in verschillende VPS servers. Hierdoor kun je toch op elke locatie een eigen server hebben, maar ze staan niet allemaal met elkaar in verband. Zo kan je per locatie bepalen hoeveel geheugen de VPS heeft en welke software je er op wilt zetten. Zo ben je dus niet afhankelijk van de grote fysieke server op een centrale plek in het land van het des betreffende bedrijf. De informatie over een bedrijf kan ook per locatie verschillen. Zo kunnen ze in het noorden van het land van hele andere dingen houden dan in het zuiden.

Virtual private server vps

Waarom zou je een VPS aanschaffen?

Het eerste voordeel is dat het heel veel geld scheelt dan met het aanschaffen van een vaste server op elke locatie. Dit komt omdat alle VPS dus draaien op de grote fysieke server op een eventuele andere locatie dan de VPS.

Daarnaast kun je dus per locatie eigen bestanden opslaan. Hier zou je bijvoorbeeld plaatselijke gegevens op kunnen slaan. Als je dus een onderzoek doet en het zijn beveiligde gegevens kunnen de andere VPS servers het niet zien. Dit zou dus alleen kunnen als je het deelt met de andere servers. Verder kun je per server kiezen welke software je wilt. De ene persoon kan beter omgaan met een bepaald soort software dan een andere software. Je kunt dus kijken welke personen er met de VPS werken en waar ze dan het liefste mee werken.

Reageren is niet mogelijk.