Alles over de aanvullende zorgverzekering

Alles over de aanvullende zorgverzekering

Een aanvullende verzekering vergoedt zorg die je niet vanuit de basis zorgverzekering vergoed krijgt. De basisverzekering is een verplichte verzekering, dit geldt niet voor de aanvullende zorgverzekering. Waarom zou je een aanvullende zorgverzekering afsluiten? Dat ga je allemaal lezen in dit artikel. We leggen alles uit wat je over de aanvullende zorgverzekering moet weten.

Aanvullende verzekering nuttig of niet?

Wanneer jij gebruik maakt van zorg die niet vergoed wordt door de basisverzekering, dan is het handig om hier een aanvullende zorgverzekering voor af te sluiten. Het is van belang om na te gaan of vergoedingen opwegen tegen de extra premie die je betaalt. Er zijn namelijk gevallen wanneer je een aanvullende verzekering afsluit met een premie van €10 extra per maand, maar als de kosten van de behandeling maar €30 zijn, dan kan dit niet uit. Denk hier dus goed over na.

Bent u opzoek naar een goedkope zorgverzekering? Dan is het misschien handig om de verschillende zorgverzekeraars te gaan vergelijken.

Waarvoor kan je allemaal een aanvullende zorgverzekering voor nemen?

De tandarts – Veel mensen kiezen ervoor om een aanvullende zorgverzekering te nemen voor de tandarts. Er wordt namelijk maar weinig vergoed vanuit de basisverzekering. Verwacht jij hoge kosten komend jaar bij de tandarts? Die je eigenlijk zelf niet kan betalen? Dan is een aanvullende verzekering geen gek idee.

Fysiotherapie – Net zoals bij de tandarts vergoedt de basisverzekering bijna geen kosten voor fysiotherapie. Alleen wanneer je een chronische aandoening hebt. Dus wil jij graag gebruik maken van fysiotherapie, dan is het handig om eens te duiken in de aanvullende verzekering voor fysiotherapie.

Brillen en lenzen – Zoals je misschien al weet van jezelf, of wel eens gehoord hebt van vrienden zijn brillen en lenzen niet goedkoop. Helaas moet je hiervoor gebruik maken van de aanvullende verzekering wil je dit vergoed krijgen. Het geval is alleen wel dat de premie dus omhooggaat. Ga dus voor jezelf na hoe belangrijk je een nieuwe bril vindt.

Zwangerschap en geboorte – Ben jij toevallig in verwachting van een kleine? Dan is het belangrijk om hier rekening mee te houden bij het kiezen van een zorgverzekering. Je krijgt nu al wel veel vergoed door de basisverzekering. Maar het is handig om de aanvullende zorgverzekering wel af te sluiten. Hiermee kan je medische noodzaak tijdens de bevalling vergoeden.

Daarnaast is er een verschil tussen bepaalde zorgverzekeringen voor ouderen en goedkope zorgverzekering voor studenten. Sommige zorgverzekeraars hebben namelijk pakketten die speciaal samengesteld zijn voor bepaalde doelgroepen. Val jij onder deze doelgroepen? Dan kan het voordelig zijn om je hier over in te lezen.

Reageren is niet mogelijk.