De Italiaanse Wijn Revolutie

De Italiaanse Wijn Revolutie

Ondanks de lange affiniteit Italië met Vitis vinifera, heeft de Italiaanse wijnindustrie een verkwikkende wedergeboorte in de afgelopen drie decennia die echt onderscheidt het van andere Europese wijn landen ervaren. Amerikaanse babyboomers kunnen nog herinneren waterig Valpolicella of Chianti Classico in hooi gewikkeld kolven bij New Yorkse wijk eetgelegenheden, of de generieke “witte” en “rode” wijnen van Sicilië Corvo. Wijnen zoals die gecementeerd Italië’s reputatie als een hoeveelheid (in tegenstelling tot kwaliteit, net als in Frankrijk) producent van wijnen verkocht tegen aantrekkelijke prijzen. Maar zoals Italië opgedaan vertrouwen in de welvarende naoorlogse jaren op het gebied van design, mode en gastronomie, aangetoond hernieuwde aandacht voor wijn. Dankzij een kleine groep van voornamelijk Toscaanse wijnboeren, Italië lanceerde zichzelf met agressieve vastberadenheid op het wereldtoneel als producent van enkele van de beste wijnen ooit geproduceerd: Amarone, Barolo, Brunello di Montalcino en Passito di Pantelleria. Italiaanse wijn informatie en ervaringen nu zitten onder de meest begeerde wijnstreken van de wereld.

Als een gelukkige epidemie, moderne wijnbouw en Enological technieken geveegd over het Italiaanse schiereiland gedurende de jaren 1980 en 1990: verticale positionering shoot en bilaterale cordon trellising in de wijngaarden; roestvrij staal, temperatuur-gecontroleerde vergisting en barrique houtlagering in wijnhuizen. Als winst steeg, fabrikanten geïnvesteerd in technologie, personeel en dure consultants en een moderne Italiaanse wijn revolutie was plotseling plaatsgevonden.

Italiaanse Wijn Voorwaarden

Zoals het er nu, Italië is ’s werelds tweede grootste producent van wijn na Frankrijk. Elk jaar, een op de vijftig Italianen is betrokken bij de italiaanse wijn druivenoogst. En net als Frankrijk, Italië heeft een streng gecontroleerde benaming systeem dat strenge controles aan de regelgeving met betrekking tot de kwaliteit wijngaard, opbrengsten per acre, en veroudering praktijken oa oplegt aangenomen. Er zijn meer dan driehonderd DOC (Denominazioni di Origine Controllata) en DOCG (Denominazioni di Origine Controllata e Garantita) wijnen van vandaag en de classificaties te italiaanse wijnverhogen tot meer dan vijfhonderd wanneer IGT (Indicazioni Geografica Tipica) wijnen worden meegewogen in. Dankzij dit systeem, Italië vijftigduizend wijnhuizen genieten van een competitief voordeel als het gaat om de productie en verkoop van kwaliteitswijnen. Deze Italiaanse wijn termen, zodat de consument de verschillende niveaus van aanwijzing te begrijpen, zodat ze weloverwogen beslissingen te kopen kan maken.

Reageren is niet mogelijk.