3 tips om een scheiding soepel te laten verlopen

3 tips om een scheiding soepel te laten verlopen

Scheiden is nooit prettig en het liefst ontwijk je het. Soms zorgt een scheiding ook juist voor rust. Het is hierbij wel belangrijk dat de scheiding soepel verloopt. Je kunt er veel aan doen om een scheiding wat makkelijker te maken. Jij, je ex-partner, de kinderen, familie en vrienden hebben namelijk geen behoefte aan een vechtscheiding. Meestal is dit niet nodig, maar soms kan de boosheid wel hoog oplopen. Wat doe je dan? Schakel je een Mediator Groningen en De Scheidingsmediator in? Het kan lastig zijn en daarvoor zijn er tips om een scheiding soepel te laten verlopen.

Scheidingsmediator

Om het jezelf allemaal wat makkelijker te maken, kun je een scheidingsmediator inschakelen. De scheidingsmediator is een neutrale partij, zorgt voor goede communicatie en begeleid je gezin tijdens het scheidingsproces. Een mediator helpt bij het maken van afspraken over bijvoorbeeld pensioen, alimentatie en de kinderen. Hierbij zorgt een mediator er echt voor dat iedereen tevreden is met de afspraken. Ook met de kinderen houdt de scheidingsmediator rekening. De gemaakte afspraken worden vastgelegd in een vaststellingsovereenkomst of echtscheidingsconvenant. Het inschakelen van een scheidingsmediator kan dus een goede hulp zijn om het scheiden soepel te laten verlopen.

scheiding man en vrouw

Communicatie en verhalen

Wanneer je gaat scheiden, kan er een gespannen en beladen sfeer hangen. Ondanks dat, is het erg belangrijk om met elkaar in gesprek te blijven. Wanneer dit niet fysiek lukt, probeer het dan via de telefoon of brieven. Probeer tijdens het communiceren je emoties niet een grote rol te laten spelen. Luister naar elkaar en probeer elkaar te begrijpen. Communicatie is echt belangrijk tijdens het scheidingsproces. Ten slotte is het van belang om niet af te gaan op verhalen van anderen. Vrienden of vriendinnen zullen na het horen van het nieuws snel naar je toe gaan om hun ervaringen te delen. Het is belangrijk om hierbij te onthouden dat iedere situatie uniek is en anders gaat.

Reageren is niet mogelijk.